LIO SUZE U PRITVORU Spremna optužnica protiv Turčina koji je usmrtio Šabana Šaulića! Kazna koja mu preti zavisi OD JEDNE STVARI!

U nesreći koja se dogodila kod isključenja za Girersloh stradali su Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, dok je Šaulićev kum teže povređen.

Šaban Šaulić, udes
Šaban Šaulić, udes, Foto: Rajko Ristić/Alo/Printscreen

Kako se saznaje, javni tužilac u Nemačkoj čeka procenu brzine kretanja automobila kojim je Levent izazvao saobraćajnu nesreću na auto-putu u gradu Bilefeldu, kod isključenja za Gitersloh, u kojoj su stradali ledgendarni pevač Šaban Šaulić i njegov bliski prijatelj i klavijaturista Mirsad Kerić, dok je Šaulićev kum teško povređen. Pročitajte OVDE zašto je Turčin usmrtio Šabana. 

- U roku od tri nedelje tužiocu bi trebalo da stignu veštačenja brzine kretanja automobila, kao i rezultati analiza Leventove krvi na alkohol i drogu. Kvalifikacija krivičnog dela i kazna koja mu preti zavisiće pd toga koliko je promila alkohola imao u krvi, da li je pozitivan test na kanabis, kao i da li je vozio brzinom većom od dozvoljene - kaže izvor iz Nemačke upućen u slučaj.

Tužilac je najavio podizanje optužnice čim dobije ove izveštaje. Na zahtev tužioca vozač "mazde" je u februaru odveden u pritvor po hitnom postupku zbog opasnosti od bega. Međutim, Turčin je prošlog petka prijavio adresu prebivališta i on je pušten da se brani sa slobode.

Kako je rekao Leventov komšija, poreklom sa naših prostora, koji je želeo da ostane anoniman, Levent je prijavio kao prebivalište adresu svoje devojke sa kojom je u vezi oko četiri meseca, u drugom gradu na oko 55 kilometara od Gitersloha. Pročitajte OVDE koju odluku je Zorica Brunclik donela nakon Šabanove smrti.

On je Leventa video kada je izašao iz pritvora i došao do stana u kojem je prethodno živeo sa majkom.

- Ošišao se skoro na ćelavo i obrijao je bradu. Po komšiluku se priča da je plakao u pritvoru kada mu je majka bila u poseti i govorio da mu je žao zbog onoga što je učinio - kaže sagovornik.

Kako dodaje, Levent se u ulici družio sa dva brata Turčina, od kojih bi povremeno pozamljivao automobil i divljao po ulici, bez vozačke dozvole.

- Prestao sam da pričam sa njim kada je mogao da ugrozi život jednog deteta. Tog dana dete je vozilo bicikl kroz ulicu, kada je on velikom brzoinom projurio tim automobilom - dodaje Leventov komšija. Saznajte OVDE šta piše u Šabanovom testamentu. 

Levent ga je čak, dodaje, u više navrata pitao da li zna gde može da kupi vozačku dozvolu na crno. Kako dodaje, Levent je često konzumirao marihuanu i " na to je cela ulica smrdela".

Šaban i Mirsad
Šaban i Mirsad, Foto: printscreen/facebook

Sagovornik se prisetio kobnog dana.

- Dolazila je policija u naš kraj, ali nisam pomišljao na Leventa. Međutim, kada sam pogledao fotografije sa lica mesta na vestima, shvatio sam da je to taj automobil. Prepoznao sam ga i po detalju na retrovizoru - kaže sagovornik.

Šabanova porodica nije podigla tužbu
Kako se saznaje, do javnog tužioca nije stigla privatna tužba od porodica nastradalih. Naime, na privatnu tužbu imaju pravo bračni partner, deca i roditelji. Ukoliko neko od njih podnese tužbu, sud će je prihvatiti.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi