Severina Kojić
Masanori Jošida/Alo!
Severina Kojić

Masanori Jošida/Alo!

Severina Kojić, Foto: Masanori Jošida/Alo!

Povodom teksta "Nije mu dala da pozove Milana: Severina zabranila sinu da ocu čestita rođendan!" na adresu portala alo.rs stiglo je pismo koje demantuje sve, a koje vam prenosimo u celosti.

Neistine su sledeći navodi u naslovu teksta i u podnaslovu:

"Nije mu dala da pozove Milana: Severina zabranila sinu da ocu čestita rođendan!"

"Pevačica Severina Kojić ne prestaje sa pokušajima da napravi razdor između srpskog biznismena Milana Popovića i njihovog zajedničkog sina Aleksandra"

Takođe, kako se dalje navodi u tekstu, nije istina niti sledeći navodi, da je Severina Aleksandra sprečila u nameri da ocu Milanu čestita 53. rođendan, zbog čega je mališan bio jako tužan i da je Aleksandar tražio da ga čuje kako bi mu čestitao, ali Severina se postarala da do tog poziva ne dođe."

Nije istina da se Severina potrudila da Aleksandru okupira ceo dan kako ne bi pomislio ponovo na to da se čuje sa tatom, te ju je više puta zamolio da ga pozove."

Nadalje, u potpunosti su izmišljeni i neistiniti sledeći navodi autora teksta:

"Aleksandar je bio uporan, pa je nakon svake zanimacije koju mu ona smisli ponovo tražio da čuje tatu. Ona je prvo govorila kako se tata ne javlja i da je već pokušala da ga dobije, a kada je dete nastavilo da navaljuje, rekla mu je da ne može više da ga zove i da bi se tata javio da je hteo. Istina je da ga nije ni pozvala, a Aleksandar je bio jako tužan što se nije čio sa svojim ocem i što mu nije čestitao rođendan.

Obzirom da su u tekstu pisane neistine o maloletnom detetu, nismo u mogućnosti i ne želimo da obrazložimo objavljene neistine, jer se ovim objavljenim tekstom na najgrublji način ugrožavaju prava maloletnog deteta pa ih zato možemo samo demantovati, što je sve protivno članu 77. Zakonu o javnom informisanju i medijima, a sve što radite je itekako u suprotnosti sa odredbom 16. Zakona o retifikaciji Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta.

Takođe, nije istina ni da Tomislav Petrović nije odgovarao na pozive i poruke novinara kako bi novinari proverili ove navode, kako se navodi u tekstu.

Istina je da Tomislav Petrović nije primio nikakav poziv niti poruku vezanu za ovaj tekst.

I kao zadnji demant objavljenog teksta, nije istina da je razlog nedolaska Severine na koncert Dragana Kojića Kebe bila svađa njegovog sina sa Severinom dok je ona bila na putu ka Beogradi.

Između Severine i Igora nije bilo nikakve svađe koja bi bila razlog nedolaska Severine na navedeni nastup."