Igor Vuk Torbica
FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE
 Igor Vuk Torbica

FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Jedan od najdarovitijih pozorišnih reditelja u regionu Igor Vuk Torbica, koji je iznenada preminuo u 33. godini nedaleko od Rovinja, uspeo je i mrtav da zavadi svoje kolege.

Odmah nakon što je objavljena vest o ovoj velikoj tragediji od kolege se oprostio Kokan Mladenović.

- I posle Miljkovićevog tragičnog kraja ljudi su mislili da će se pojaviti neko sličan. I nije se pojavio. U ovim našim malim sredinama ne postoje dva Jovana Ćirilova, dve Borke Pavićević, dva Igora Vuka Torbice. On je odabrao svoj kraj na vrhuncu moći - napisao je Mladenović

Tragičan kraj Igora Vuka Torbice komentarisali su preko društvenih mreža Dimitrije Vojnov, Dino Mustafić i Sergej Trifunović (uporedio s lošim vicem), a u medijima Ivana Vujić, što je verovatno iznerviralo filmskog reditelja Stevana Filipovića.

Igor Vuk Torbica

Foto: Youtube/printscreen

Foto: Youtube/printscreen

Oteran iz pozorišta

- Kakvo sebično, sitno derište moraš biti da čak i smrt čoveka (puno pametnijeg i talentovanijeg od tebe) koristiš da pričaš - o sebi - napisao je na Tviteru Filipović, ne želeći da otkrije na koga konkretno cilja.

U autorskom tekstu za Politiku o ovoj temi pisao je dramaturg Željko Hubač, koji je s Torbicom veoma blisko sarađivao.

- Mnogi su voleli da ga napadaju. Sa posebnim užitkom su to činili oni koji danas ucveljeni žale za njim. Za života su mu zatvarali vrata svojih teatara, komformistički se plašivši njegove beskompromisnosti kad je o umetnosti reč, a danas mu ih odjednom otvaraju razmišljajuću u stvari i dalje iskuljučivo o sebi - poručio je Hubač.

Pročitajte još: