Šaban Šaulić i Gordana Šaulić
Alo!/Dejan Briza
Šaban Šaulić i Gordana Šaulić

Alo!/Dejan Briza

Šaban Šaulić i Gordana Šaulić, Foto: Alo!/Dejan Briza

PROČITAJTE JOŠ:

Pevao za svoju dušu

"Bio je veliki boem i prijatelj. Nikada nikome nije dozvolio da plati račun u kafani, bez obzira s kim je sedeo. Ranije, kada smo često odlazili u kafanu, Šaban bi znao da odmah s vrata muzičarima da po nekoliko stotina maraka bakšiša i kaže im da pevaju ono što najbolje znaju i umeju. Kasnije, kada bi svi gosti otišli, on bi uzeo mikrofon i pevao za našu i svoju dušu."

Šaban i Gordana Šaulić

Z. Ilić

Šaban i Gordana Šaulić, Foto: Z. Ilić
Tvrdi da nije  kriv: Hasan Dudić

Dejan Briza

Foto: Dejan Briza

Piće stizalo celu noć

Dudić se prisetio lepih trenutaka sa svojim bratom Šabanom iz vremena kada su stalno izlazili, a ponekad im je u provodu društvo pravio i čuveni Toma Zdravković.

"Super smo se družili i sa Tomom, on je isto voleo kafanu. Sećam se jednom kada smo imali koncert u Skoplju, Šaban, Toma, Rade Vučković i ja. Sa nama je bio i Milovan Ilić Minimaks, koji je vodio program. Pili smo tri dana i tri noći. Svako od nas kada bi otpevao svoj deo pravo sa bine bi se vraćao u društvo i nastavio da pije. Minimaks mi je u jednom trenutku rekao da odem ja da vodim program jer on nije bio u stanju jer je previše popio. Konobari su nam samo donosili piće i dobijali su od nas ogromne napojnice" završio je pevač.

 

Komentari (1)

dimic

28.02.2019 08:39

hasan laze