Rade Šerbedžija
Dejan Briza
Rade Šerbedžija

Dejan Briza

Foto: Dejan Briza

Glumačka legenda Rade Šerbedžija stigao je u prestonicu kako bi pred beogradskom publikom premijerno odigrao predstavu „Ko se boji Virdžinije Vulf?“, a u razgovoru za „Alo!“ otkrio je kako provodi slobodno vreme, zbog čega Holivud ne smatra uspehom, ali i kada mu je supruga Lenka Udovički zabranila kafanu.

PROČITAJTE I:

 

Kako Šerbedžija navodi, u prestonici se zadržava samo nekoliko dana, ali koristi svaki slobodan trenutak da oseti energiju grada kom se oduvek vraća.

Rade Šerbedžija

Dejan Briza

Foto: Dejan Briza

- Veoma sam srećan što sam u Beogradu, gradu koji je toliko živ, koji nosi posebnu energiju i u kom ljudi imaju specifičan mentalitet. Dugo me nije bilo pred beogradskom publikom, a ovde imamo otvorenu pozorišnu publiku, visokog ukusa i nivoa. Nažalost, bićemo tu samo pet dana, zbog čega nemamo vremena da uživamo u prestonici onako kako bismo to voleli - objašnjava glumac koji zbog supruge više ne ide u kafane.

Rade Šerbedžija

Dejan Briza

Foto: Dejan Briza

- Ranije sam odlazio u kafane, ali mi je Lenka to ukinula onog trenutka kada me je uzela pod svoje (smeh). Zato mi ostaje tenis, na koji odlazim posle obaveza u pozorištu i u tome pronalazim zadovoljstvo. Slično je, šta znam (smeh). Kad ovako razmislim, ne bih znao gde se igra bolji tenis, u Londonu, Americi ili Srbiji. Sigurno je samo da se najbolje igra tamo gde ga igra Novak Đoković - šaljivo ističe Rade, koji i dalje skromno gleda na svoj ogroman uspeh u Holivudu.

- Holivud mi ništa nije ni doneo, ni odneo. Za mene Holivud i nije Holivud. Pozovu me, odem tamo, snimim ponešto, vratim se kući, opet odem, snimim i tako ukrug. Možda je moja prednost što svoj uspeh u Holivudu ne smatram nekim užasno velikim uspehom. Imate onih glumaca koji se pojave u nekoj maloj sceni, pa se pohvale ovde i sve novine se raspišu. To ume dobro da me zasmeje jer zaista nikada nisam bio iz takve priče - zaključuje Šerbedžija za „Alo!“

Rade Šerbedžija

Dejan Briza

Foto: Dejan Briza

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Zavirite na imanje dečka Aleksandre Subotić! Sve puca od luksuza!