Igor Lazić Nigor
Dejan Briza/Alo!
Igor Lazić Nigor

Dejan Briza/Alo!

Igor Lazić Nigor, Foto: Dejan Briza/Alo!

PROČITAJTE JOŠ:

"Ti nađi zemlju, hodi gaju, besmrtan bićeš u tom sjaju", napisao je Nigor uz Nebojšinu fotografiju.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Ti nadji zemlju, hodi gaju, Besmrtan bit ćeš u tom sjaju. Nebojša Saveljić 9.6.1971-31.10.1999.

A post shared by Igor Lazić- Niggor-official (@niggorlegalazic) on Oct 31, 2018 at 5:03am PDT

Prokletstvo grupe! Od njih trojice samo Nigor ostao živ!

Monteneigersi je bilo hip-hop bend iz Kotora, koji je od samog nastanka proganjao usud i prokletstvo.

Naime, od tri člana benda samo je jedan ostao živ Igor Lazić. On osnivanja grupe početkom devedesetih godina prošlog veka članovi su bili Igor Lazić, Nebojša Saveljić i Duško Nikolić.

Prvi album sa nazivom "Tajna marenda" izdat je 1996. godine, a nedugo nakon njegovog izdavanja Duško Nikolić je umro od leukemije. Drugi album "Allboom" izdaju 1998. godine, a sledeće godine izbacuju pesmu "So i tekila" koja je postala veliki hit.

Član grupe, Nebojša Nebo Saveljić je poginuo u saobraćajnoj nesreći 1999. godine i tako da je bend prestao da postoji.

Igor Lazić, poznatiji je kao Niggor, posle Nebove smrti oformio organizaciju "Sky Forever", čiji je primarni cilj kampanja protiv vožnje u pijanom stanju i sprečavanje rasta broja saobraćajnih nesreća u Crnoj Gori. Glavni slogan kampanje je "Ne brže od života".

Postoje razne priče o prokletstvu Monteniggersa zbog smrti dvojice članova, takođe mnogo je pisano i o Igorovom životu i teškim emotivnim stanjima zbog ovih nemilih događaja.

Naime, nakon smrti Duška Nikolića, bolom skrhani i potreseni Nigor i Nebo su mu posvetili pesmu "Voleli bi da si tu", a zajedno sa njim u kovčeg su položili i svoj album prvenac, tačnije audio-kasetu!

Svojevremeno je jedna gatara Igoru ispričala da je to što su uradili bila inicijalna kapisla za sve dalje tragedije koje su se dešavale samim članovima grupe, ali i njihovim bližnjima.