Šaban Šaulić
Dejan Briza/Alo!
Šaban Šaulić

Dejan Briza/Alo!

Šaban Šaulić, Foto: Dejan Briza/Alo!

Ovozemaljski život napustio je onako kako niko nije mogao ni da nasluti, vraćajući se s nastupa u Nemačkoj, a svedoci poslednjih časova njegovog života još prepričavaju kako je više od svega želeo da stigne kući i prepusti se odmoru, ali i planiranju svadbenog veselja za svog sina Mihajla.

PROČITAJTE JOŠ:

Sudbina je, međutim, priredila drugačiji scenario, na koji niko nije mogao da utiče. Jednako kao što niko nije mogao da spreči da njegov dar za pevanje preko noći nađe put do uspeha.

O svomu životu govorio nam je jednom prilikom za kafanskim stolom, otvoreno i bez ustezanja sećajući se najsitnijih detalja još od detinjstva.

Sve je počelo na jednom dvoru

Legendarni pevač rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu, a kad bi se povela priča o njegovom najranijem detinjstvu, nije mogao da zaobiđe priču o svom poreklu.

PREPORUČUJEMO I:

- Preko nekog advokata saznao sam da je jedan Šaulić radio kao zabavljač na dvoru cara Dušana. Pošto ga je veoma voleo, čuveni vladar mu je poklonio imanje sa zamkom u Negotinskoj Krajini, gde je on postao pravi vlastelin. Bio je pošten čovek, ali imao je sina delinkventa, koji je zbog rasipničkog načina života bio proteran u kažnjenički logor u Šapcu kraj Save. E, baš od tog negativca vodimo poreklo mi Šaulići - kroz smeh je pre više od jedne decenije ispričao Šaban, istakavši da je odrastao u poštenoj i radnoj porodici, kao i da je svojim roditeljima uvek bio izuzetno zahvalan što su ga vaspitali kako treba.

Šaban Šaulić

Nenad Vujanović/Alo!

Šaban Šaulić, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

Komentari (3)

Remix

27.02.2019 15:11

Ma vuce porekli od Nemanjica!Njegovi preci su upravljali Srbijom zajedno sa kraljevima.Niste znali?

Rile

27.02.2019 15:38

Taj advokat verovatno nije znao da su cigani na Balkan došli sa Turcima kao zanatlije. U celom svetu ih zovu cigani a onda je Tito izmislio da su Romi kao i izmislio narod "muslimani". E tako Šaulić je bio zabavljač na dvoru Cara Dušana pre nego što su njegovi sunarodnici došli na Balkan. Ovaj narod može da proguta sve što mu se servira pa bilo od koga.

miroslav moric

01.03.2019 00:30

car dusan danas sa sabanom uz vino prica pricu sabanovih pedaka iz indije.