"CAJKI PROPALA GAŽA" Posle skandala u Švajcarskoj, Hrvati žestoko isprozivali Radu Manojlović!

Zabranjen joj nastup.

Rada Manojlović
Foto: e-stock

Na početnoj strani jednog hrvatskog portala osvanuo je naslov u kom je pevačica Rada Manojlović okarakterisana kao "cajka" i "pevačica lakih nota".

Povod je bila vest da je Rada doživela veliku neprijatnost na aerodromu u Švajcarskoj, kada joj nije dozvoljeno da održi zakazani nastup.

Pročitajte još

"Ne mogu da verujem da od 99 odsto, gde sam mogla da budem puštena, oni su izabrali onaj 1 procenat njihovog perfektnog zakona i odlučili da me bez ijedne greške za ovih 12 godina vrate, da ne održim nastup. Nije tačno da je deportacija, to je nešto mnogo ozbiljnije. Meni samo nije dozvoljeno da održim nastup. Ja sam najnormalnije izašla, prenoćila u hotelu i vratila se nazad" , rekla je Rada kada se vratila u Beograd.

PAKAO TEK SLEDI "Kraljica rijalitija" ponovo ulazi?! Postavila jedan uslov, nastaće džumbus!

"Zbog jednog dana zakašnjenja, i to ne naše greške, nego švajcarskog slavlja, Noći veštica, nama je stiglo sa danom zakašnjenja za Beograd to odobrenje gde mi nismo fizički mogli da u Beogradu dobijemo taj pečat u pasoš. Ovo je bukvalno kao da te zaustavi policajac, ti voziš auto i nemaš vozačku dozvolu, zaboravio si je. On može da proveri u svom kompjuteru ili kod svog nadležnog ko si, šta si..." , priznala je Rada.

Rada Manojlović
Foto: Masanori Jošida/Alo!

Nakon ove situacije mnogi balkanski mediji su preneli ovu vest.

"Cajki koja je pevala Mamićima propala gaža pa je deportovali", naslov je na jednom hrvatskom portalu.

Značenje reči "cajka" je sledeće:

"Pseudoruralna turbofolk muzika za urbane seljačine. Izraz dolazi od turske reči "çalga" (čita se "čalga") koja doslovce znači "muzika." Termin su pokupili Bugari koji isto vole turbofolk-čalgu, ali dok je izraz dospeo do Makedonije i zatim Srbije, iskrivio se u "cajka" što ne znači ama baš ništa!" , objašnejnje je za reč "cajka" na hrvatskom portalu.

Ispod toga stoji odgovor na ovo objašnjenje.

"Cajka je vrsta tamburaške šaljive pesme tipa bećarac iz Vojvodine ali i Slavonije. Naziv dolazi od ženskog nadimka Cajka, a taj nadimak je sličan muškom nadimku Đoka u značenju muškog polnog organa, dakle ime Cajka je nekada u Vojvodini bilo u žargonu ženski polni organ ili žena lakog morala" , navodi se kao objašnjenje.

ONA JE SINOĆ NAPUSTILA BELU KUĆU! Lea Šekarić pred milionima priznala šokantne detalje iz Zadruge! Gušila se u suzama!

"Nadimak "cajka" dolazi od ženskog imena Jelisaveta, Jelisavka, Savka, a hrvatski pandan tog imena je Elizabeta. Na primer bosanska kraljica se zvala Jelisava odnosno kraljica Cajka. Sve u svemu Cajka je Elizabeta", zaključak je na ovom portalu.

OSVAJALA ZLATNE MEDALJE Snežana Dakić danas je omiljena voditeljka, a nećete verovati čime se u mladosti bavila!

Rada Manojlović
Foto: Screenshot Youtube

Podsetimo, upravo pevači poreklom iz Srbije pune i splitsku i zagrebačku Arenu. Boban Rajović, Saša Matić, Maja Berović, Željko Joksimović, samo su neki od njih.

BONUS VIDEO

Ana Kokić otkrila šta se dešava iza kamere takmičenja "Tvoje lice zvuči poznato"!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi