Gordana Juzbašić
YouTube/Printscreen
Gordana Juzbašić

YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

Voditeljka Gordana Juzbašić vratila se na mali ekran gde svake subote i nedelje na Prvoj vodi vikend izdanje Vesti. Gledaoci je pamte po informativnim emisijama BK televizije i TV Avale.

- Prošla je skoro čitava decenija do mog povratka na TV. Izgledalo mi je kao večnost, ali brzo mi se vratio osećaj, kao da nisam ni odlazila. Nedostajalo mi je sve, od profesionalnog mejkapa i stajlinga do razgovora uz kafu s dragim kolegama. Najviše mi je, naravno, nedostajao onaj najzabavniji deo - studio. Adrenalin živog programa, trka s vremenom, uzbuđenje tokom te divne i uzburkane plovidbe i, konačno, zadovoljstvo uplovljavanja u mirnu luku... Kako svemu tome odoleti? Naročito kada pred vas taj izazov stavi jedna kvalitetna i profesionalna televizija, poput TV Prve.

Voditeljka je otkrila čime se bavila u međuvremenu i da li je informativa najveći izazov:

- Radila sam, a i dalje radim, kao PR menadžer i producent. Nova saznanja i iskustva pomažu mi da sagledam neke stvari iz drugog ugla, da postanem bolja verzija sebe i da dodatno uživam u onome šta radim.

Gordana Juzbašić

YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

- Informativna redakcija jeste stub i ogledalo svake ozbiljne televizije. Čini mi se da većina voditelja više teži ka autorskim emisijama i ležernijim formatima, gde će oni biti u prvom planu, što je i razumljivo. U vestima je, ipak, informacija na prvom mestu. Jednostavno, morate da „volite i živite“ informativu da biste uspeli pozitivno da odgovorite na njen izazov.

Voditeljka iznela svoje mišljenje o BK televiziji:

- Apsolutno! Moje zadovoljstvo rada na Prvoj je utoliko veće što ponovo radim sa svojim starim kolegama sa BK televizije. TV Prva nekako najviše i podseća na BK, i vizuelno i kvalitetom programa.

Gordana je otkrila koliko su se mediji promenili, pa progovorila o postignutom cilju: 

Gordana Juzbašić

YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

- Naravno da su se mediji promenili. To je neminovno jer menjamo se i mi, i kao pojedinci i kao civilizacija u celini. Novinarstvo kojem su me učili na fakultetu razlikovalo se još tada od onoga što sam u praksi učila radeći na televiziji, a kamoli danas posle toliko godina. Ne mogu objektivno da sudim da li je danas bolje ili gore. Moj utisak je da su mediji ozbiljno poodmakli u tehnološkom smislu, a da su u kvalitativnom uglavnom podbacili, čast izuzecima.

- Mislite na kompromise u poslu? Uglavnom sam dostizala dokle sam želela. Ponekad sam bila možda razočarana zbog nedostatka nečijih ambicija, volje ili budžeta da se realizuje ono što sam zamislila. Ali, vremenom naviknete na takve ishode, i u tome ili učestvujete ili idete dalje. A kompromisi u privatnom životu... Sigurno da ih ima, ali ne kada su u pitanju stvari do kojih mi je veoma stalo. Nisam neko ko lako odustaje. Uporna sam i strpljiva ako je to nešto vredno moje borbe, i ako me čini srećnom. Generalno, i u poslu i u životu zaista se slažem da „ko hoće, nađe način, ko neće, nađe razlog“.