Smrt
Shutterstock
Smrt

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Vest o njenoj smrti posebno je rastužila one koji su znali da je u pitanju žena koja je obeležila početak istorije ovog radija.

Snežana (70) Kojović iz Čačka, prva spikerka Radio Kraljeva, poginula je u sredu kod Feketića, blizu granice sa Mađarskom, kod Horgoša, piše portal Krug.

Vest da je žena iz Čačka, putnica kombija, vršačkih registarskih oznaka, poginula 4. marta oko 14 časova, kada je vozilo iz još neutvrđenih razloga udarilo u zaštitini stub, sletelo sa auto puta i prevrnulo se, posebno je rastužila one koji su saznali da je u pitanju žena koja je obeležila početak istorije Radio Kraljeva.

Insta

Printscreen

Foto: Printscreen

Pročitajte još - Teška saobraćajna nezgoda kod Feketića: Jedna osoba POGINULA, sedam povređeno

Snežana, tada još Cvijović, bila je prva spikerka Radio Kraljeva. Još 1970., na opštejugoslovenskoj audiciji za spikere Radio Kraljeva, Snežana je bila proglašena najboljom od svih konkurentkinja (bilo ih je više od 100 iz svih republika, sem Makedonije i Slovenije, bivše SFRJ). U žiriju su bile legendarna spikerka Radio Beograda Draga Jonaš i Nada Andrejić, lektor-akcentolog.

Snežanu te 1970. u Kraljevu niko nije poznavao. Ona je, pročitavši konkurs u listu "Politika", u to vreme distribuiranoj širom SFRJ, poslala svoju prijavu.