ZA NJOM JE PLAKALA CELA JUGOSLAVIJA! Poginula je u užasnoj nesreći kad je njena ćerka imala samo 12 godina! Pogledajte kako ona danas izgleda!

Čuvena pevačica Silvana Armenulić poginula je 10. oktobra 1976. u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd - Niš. Nesreća se dogodila kada se pevačica vraćala sa koncerta iz Aleksandrovca. Sa Silvanom su nastradali i njena sestra Mirjana Barjaktarević i violinista Rade Jašarević.

 Silvana Armenulić
Silvana Armenulić, Foto: Screenshoot Youtube

Rođena je 1939. godine u Doboju kao Zilha Barjaktarević, a umjetničko ime Silvana dobila je po italijanskoj glumici Silvani Mangano.

Četiri decenije posle tragedije, njene pesme i dalje žive. Silvana je bez summnje ostavila neizbrisiv trag u narodnoj muzici, publika će pamtiti po pesmama „Cigane, sviraj, sviraj“, „Rane moje“, „Srce gori jer te voli“, „Sama sam“, ali, pre svega, po čuvenom hitu „Šta će mi život“.

 

Silvanu je u jesen 1961. godine zaprosio Radmilo Armenulić, a venčali su se 26. oktobra, bez znanja roditelja. Posle sklapanja braka u opštini, otišli su u kafanu "Vidin kapija", da bi posle toga Radmilo odveo suprugu u roditeljski stan.

Prve godine braka izgledale su kao bajka. 1964. godine dobili su ćerku kojoj su dali ime Gordana, po Radmilovoj majci. Takođe, Silvani je bilo izuzetno važno to što njen suprug nije tražio da ona prestane sa kafanskim pevanjem. Gordana je imala samo 12 godina kada je ostala bez majke.

 Silvana Armenulić
Silvana Armenulić, Foto: Screenshoot Youtube


NEZABORAVNI PROVOD! Poznate ličnosti se provodile u beogradskom klubu Bank koji važi za klub bez konkurencije

"Uvek mi je teško kada moram da pričam o njenoj pogibiji. Prihvatio sam ono što je pisalo u policijskom izveštaju, a posle su mi rekli da je možda i ona bila za volanom. Sve te priče koje se vezuju za njenu smrt smatram kafanskim. Na svaku godišnjicu Silvanine smrti idem na njen grob, a nekad odem i bez nekog formalnog povoda. I naša kćerka Gordana uvek sama posećuje majčin grob, ne voli da ide kada je gužva. Nerado o tome govori, što je razumljivo, jer je imala samo 12 godina kada je Silvana poginula. Postavio sam na grobu dva bela goluba od mermera.

 Silvana Armenulić
Silvana Armenulić, Foto: Screenshoot Youtube

Pamtim je kao osobu koja je bezgranično bila hrabra. Ničega se nije bojala. Volela je brz život i uzbuđivale su je opasnosti. Jednom je u Nemačkoj zalupila vrata stana, a ključ je ostao s unutrašnje strane. Izašla je na sims širok oko 40 centimetara po kome je, na visini od dvadeset metara, obišla kuću i kroz prozor na kupatilu ušla u stan. A kao supruga i drug bila je nežna, pažljiva i blagodarna", rekao je jednom prilikom Radmilo Armenulić. Goradni i je i dalje veoma teško bez majke.

Lidija se pojavila u donjem vešu, a onda je vreme potpuno stalo! Muškarci nisu skidali pogled sa nje! (FOTO 18+)

AUTOR: Alo.rs/J.I. DATUM I VREME: 10.10.2019. 17:50 Au! Lidija Vukićević, Foto: Printscreen Instagram Glumica Lidija Vukićević uvek sjajno izgleda kada su gostovanja ili emisije u pitanju! NEZABORAVNI PROVOD! Poznate ličnosti se provodile u beogradskom klubu Bank koji važi za klub bez konkurencije Svaki put je namsejana, a svojom harizmom pleni kada se pojavi u prostoriji.

 

"Kako mi nije teško, kao da se juče desilo. Kad sam odvajala te fotografije, sva sam drhtala. Isplaka sam se", rekla je pre nekoliko godina Silvanina ćerka pre nekoliko godina u emisiji "Exploziv".

Silvana Armenulić
Silvana Armenulić, Foto: Printscreen Youtube

"Pamtim jednu gužvu gde je mama bila fantastično obučena, prelepa, prosto blistala. Volela sam što sam tu uz nju. Stvarno me je vodila svuda sa sobom kad god je mogla", dodala je ćerka pokojne Silvane. Ona je otkrila šta je njena ćerka volela.

 

BONUS VIDEO:

Miljana neće roditi bebu?! Zola je prevario, sve je bio deo njegovog plana?!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi