ŠKOLOVANA ESTRADA! Ovo su najobrazovanije pevačice na našoj sceni, neke čak imaju i po 2 diplome!

Većina pevačica popularne muzike ne može da se pohvali visokim obrazovanjem.

Nikolija, Neda Ukraden, Zorica Brunclik
Foto: Screenshot Instagram post

Mnoge naše pevačice su umesto školovanja birale da pevaju po kafanama i tako se spreme za estradu. Neke od njih su mlade kročile na javnu scenu, ali ipak ima i onih ambicioznih koje su uspele da pored muzičke karijere obezbede i fakultetsku diplomu.

 

Najobrazovanija među estradnim pevačicama je svakako Neda Ukraden koja može da se pohvale da ima dve diplome. Ukradenova je zavšila Pravni fakultet, kao i studije engleskog jezika na Filološkom fakultetu.

Neda Ukraden
Neda Ukraden, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Zorica Brunclik zamalo da ima dve diplome. Ona je završila Ekonomski fakultet u Nišu, studirala je i prava, ali te studije nije završila.

Zorica Brunclik
Zorica Brunclik, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Ćerka Vesne Zmijanac je jedna od retkih mladih pevačica koja je visoko obrazovana. Ona je u Grčkoj završila studije Međunarodnog biznisa, a tek onda je uplovila u muzičke vode.

- Ja sam Nikoliji rekla da mora prvo da završi fakultet, a onda može da se bavi čime god želi - rekla je jednom prilikom Vesna.

Nikolija Jovanović
Nikolija Jovanović, Foto: Masanori Jošida/Alo!

Pevačica Dajana Penezić je zbog studija medicine napustila estradu. Pre nekoliko godina uspela je da završi Medicinski fakultet, a danas radi kao zdravstveni radnik.

Dajana Paunović
Dajana Paunović, Foto: D. Briza/Alo!

Viki Miljković je takođe fakultetski obrazovana. Ona je prvo u Nišu završila srednju muzički školu, a potom muzičku akademiju u Prištini.

Viki Miljković
Viki Miljković, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

Seksi Marina Tadić da nije pevačica danas bi bila nastavnica fizičkog vaspitanja. Ona je diplomirala na Fakultetu za fizičku kulturu.

Marina Tadić
Marina Tadić, Foto: Alo!/Ana Paunković

Iz redova zvezda "Granda" takođe imamo jednu obrazovanu mladu damu, a reč je o Jeleni Kostov. Ona je postala profesor muzike 2014. godine.

- Srećna sam što sam završila Muzičku akademiju i što sam sada diplomirani teoretičar umetnosti. Ako se jednog dana umorim od pevanja, moći da predajem deci u školi - izjavila je pevačica.

Jelena Kostov
Jelena Kostov, Foto: Marko Metlaš/Alo!

Visoko obrazovanje iz oblasti muzike imaju još i Aleksandra Radović, Leontina Vukomanović, Ivana Jordan... 

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi