OGLASIO SE TIM LEKARA KOJI SU POKUŠALI DA MU SPASU ŽIVOT! Ovo je prvi izveštaj, evo ZAŠTO je Šabanu pukla aorta!

Šaban Šaulić poginuo je u saobraćajnoj nesreći kada se u automobil u kojem je bio kralj narodne muzike zakucao Nemac velikom brzinom! Nesreća se dogodila u Nemačkoj, na putu ka aerodromu.

Šaban Šaulić
Šaban Šaulić, Foto: Dejan Briza/Alo!

Porodica bi trebalo da ubrzo da vidi telo premunlog oca, navodi se u Bilefeldu i kaže da su od dana nesreće do danas Nemački državni organi u kontaktu sa Generalnim konzulatom Srbije koji je o svemu informisan.

 

Nemački državni organi kažu da su porodici bili omogućeni razgovori sa nadležnima u policiji, sa glavnim doktorom koja je vodila tim koji je bio zadužen za spasavanje nasih državljana, državnim tužiocem, predstavnicima pokrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Kurir.

Šaban Šaulić
Šaban Šaulić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Kako tvrde uključeni u slučaj smrti Šabana Šaulića, policija je potvrdila da je automobil u kome se nalazio pevač usporio zbog radova na putu, a da je drugi auto direktno naleteo na njih, tako da su udarili u bankinu.

Protiv nemačkog državljanina koji je izazvao udes, po službenoj dužnosti, podneta je krivična prijava.

Kada je reč o medicinskoj pomoći, pruženoj Šauliću, doktor koja je vodila tim je rekla da je Šaulić sam izasao iz kola, bio svestan i govorio, ali ga nisu razumeli jer je pričao na srpskom, ali su shvatili da se žalio da ga boli grlo i da mu se stanje pogoršavalo, saznaje Tanjug.

Radi pripreme za transport, lekari su mu, prema nemačkim medicinskim standardima, dali sredstvo za uspavljivanje i uneli u helikopter, posle nesreće koja se dogodila u nedelju oko 6 sati i 45 minuta.

Šaban Šaulić
Šaban Šaulić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Odlučeno je da se Šaulić helikopterom prebaci u bolnicu, zbog procene doktora na licu mesta da je on bio najteže povređen. On je prebačen u najveću i najbolje opremljenu kliniku u Bilefeldu. Ostala dvojica njegovih saputnika, prebačena su u druge dve bolnice sanitetskim vozilima, kojih je zajedno sa vatrogasnim bilo 40 na mestu nesreće.

Nadležni u institucijama u Bilefeldu tvrde da je Šaulić dobio najbolju moguću uslugu hitne pomoći u Nemačkoj, koja ukljucuje prevoz helikopterom i čitav tim lekara.

U bolnicu u Bilefeldu stigli su oko osam sati ujutro, a posle reanimacije su morali da otvore grudni koš i tada su videli da je aorta pukla, što je medicinski nemoguće sanirati.

U nedelju u 10 sati i 25 minuta Šaulić je preminuo, piše u protokolu.

Umrlica, Šaban Šaulić
Foto: Mirko Rodic

Lekari smatraju da je pojas u autu od siline udarca zategao to mesto, gde je došlo do pucanja aorte, a doktor, koja je vodila medicinski tim je o celokupnom protokolu spasa dala svoje mišljenje policiji.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi