NEVEROVATAN ŽIVOT BEBI DOL! Otac je mrzeo njenu muziku, a zbog ovoga je SVE NAPUSTILA i pobegla u Egipat!

Iako je Bebi Dol jedna od najautentičnijih pojava na domaćoj javnoj sceni, ove neverovatne detalje iz njenog života niste sigurno znali. Jedna od njih je da je pobegla u Egipat jer joj nije prijao epitet "najveća zvezda bivše Jugoslavije"!

Bebi Dol
Foto: Screenshoot Youtube

Od "princeze altnernativne muzičke scene" koja je išla na turneju sa Zdravkom Čolićem, preko pop zvezde koja je na svojim plećima podnela poslednje mesto na "Evroviziji" zbog raspada ondašnje Jugoslavije, pa sve do pevačice koja je negovala kvalitetan zvuk pred naletom turbo-fokla i rijaliti zvezde, kako je obično pamte noviji naraštaji.

 

Životna priča Dragane Šarić, kako je glasilo građansko ime ove neobične umetnice sve dok ga nije nedavno promenila u Dana Todorović, obiluje mnoštvom uspona, padova i neočekivanih odluka, a dovoljno je nabrojati samo beg u Egipat gde je godinama nastupala u jednom hotelu budući da joj nije laskao epitet jedne od najvećih zvezda bivše Jugoslavije, ili odbijanje menadžera slavnog benda "U2" da od nje napravi svetsku zvezdu.

Važnu ulogu u njenom životu odigrao je otac Milisav Šarić, džez-muzičar zbog kog je, prema vlastitom priznanju, celo svoje rano detinjstvo provela putujući širom sveta, budući da je on tada bio na turneji.

Naime, u doba rođenja vlasnice hita "Brazil" roditelji su bili u ranim 20-im godinama, te su je kao tromesečnu bebu poveli na put dug preko 1000 kilometara, pošto je prvi Šarovićev ugovor bio vezan za Kopenhagen.

Bebi Dol, Dragana Šarić
Foto: E-stock

Milisav je tada, sa svojim sastavom u kom je svirao saksofon i flautu, nastupao po vojnim bazama širom Evrope, te je tako Bebi Dol odrasla uz njegove kolege muzičare koji su joj, između ostalog, i preneli ljubav prema putovanjima i muzici.

"Imala sam pravo džez-detinjstvo! I dan danas spavam kao top jer sam u detinjstvu bila primorana da spavam dok u sobi do moje moj otac vežba skale na saksofonu", izjavila je svojevremeno Bebi za jugoslovensku štampu.

Dana Todorović, Bebi Dol
Foto: Alo!/Ana Paunković

U nastavku prisećanja na odrastanje tokom 60-ih godina prošlog veka, pevačica je istakla da je otac oblikovao njen muzički ukus, te da je, za razliku od ostalih devojčica koje su džeparac trošile na lakove za nokte, ona kupovala ploče.

Putovanja po Evropi prestaju onda kada Šarićeva kreće u prvi razred osnovne škole, nakon čega samo tokom raspusta posećuje oca na turnejama.

Bebi Dol, Dragana Šarić
Bebi Dol, Dragana Šarić, Foto: E-stock

Iz poštovanja prema njemu i ostatku porodice, Dragana Šarić preuzima scensko ime "Bebi Dol" kako bi zaštitila porodično prezime, odnosno kako se ono ne bi "povlačilo po štampi".

U intervjuu za Puls, koji je Milisav Šarić dao još 2013. godine, istakao je da mu nije žao što nema unuke, te da se nikada nije pokajao što je ćerku vaspitao u "zapadnom fazonu".

Između ostalog, on je tada istakao da ne voli nijednu pesmu svoje mezimice.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: brka
  28/02/2019 - 03:40
  Ko je ova ,moja belka je lepsa od nje sto pase travu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi