Jasmina Ana
Dejan Milićević
Jasmina Ana

Dejan Milićević

Foto: Dejan Milićević

Kako ste došli do ove priče?

- Devojku, glavnu junakinju romana, upoznala sam prošlog leta negde u Americi. Ispričala mi je ceo svoj život. Bila je na vrhuncu pevačke karijere kad je đavo došao po svoje. Sada je udata žena, u braku je sa američkim biznismenom, Sarajlijom, koji nikada nije bio deo tog njenog života. Njeno ime i grad u kome smo se družile su izmenjeni, ali je priča je autentična.

Jasmina Ana

Dejan Milićević

 Foto: Dejan Milićević

Koliko dugo ste pisali roman „Elitna prostitutka“?

- Dugo sam bila pod utiskom ove priče. Životna saga moje junakinje Sonje Simon uzdrmala je ceo moj sistem vrednosti, pitanje smisla i večitih odgovora koje kroz život tražimo - ko smo, kuda idemo, imamo li prava da osuđujemo druge? Šta se dešava u duši jedne devojke kada prvi put proda svoje telo? Može li ona više ikada da sanja o porodici i normalnom životu? Ono u šta sam danas sigurna, slušajući životnu priču sada već bivše pevačice i pišući ovaj roman, jeste da ništa u našim životima nije slučajno.

Budući da je reč o istinitoj priči, da li vas je neka od pevačica zvala?

- Ne, nije me zvala, ali su me novinari zvali, koji su sve saznali i onda kad nikome još nisam rekla ništa.

Jasmina Ana

Dejan Milićević

 Foto: Dejan Milićević

Da li vi osuđujete devojke koje se bave najstarijim zanatom?

- Ne osuđujem ih! Neka svako proživi svoj život onako kako misli da treba. Meni je nekako žao tih devojaka jer sve one kad- tad završe na kokainu ili heroinu. Nemoguće je, u potpuno svesnom stanju, istrpeti sva poniženja koja taj posao nosi. Kad dotaknu dno, shvate da su menjale zlato za bižuteriju, da su svoju mladost, lepotu, veru, nadu stavile na rasprodaju!

„Alo!“ je tim koji pobeđuje!

Prvi put ste ostvarili saradnju sa „Alo medija sistemom" izdavačem "Alo!" dnevnih novina kao i vaše knjige. Da ste zadovoljni saradnjom?

- Oduševljena sam! Ovo je neverovatna promena i osveženje za mene, kao svež vazduh. Imamo dobru saradnju i međusobno uvažavanje, očekujem dobru prodaju knjige! Naravno da ću i sledeći roman izdati za „Alo!“. Mi smo tim koji pobeđuje! Osuđeni smo na uspeh!

 

 Da li je vama neko nekada ponudio novac za seks?

- Bila su razna „predizborna obećanja“, poput puta na Tajland, Bali, Bora Boru, ali nedavno sam, preko naše zajedničke prijateljice koja je javna ličnost, dobila ponudu od mladog beogradskog biznismena, koji je izrazio želju da bude moj dečko i da mi bude sponzor. Svašta je nudio taj mali, kao da je u pitanju posao. Ja nemam želudac za to. Sada, u mojoj kasnoj mladosti, mogao bi da mi se dopadne neko pametan, duhovit, darovit...

 Kakav muškarac treba da bude da bi vas osvojio?

- Nekada sam volela muškarce sa širokim ramenima, i uskim shvatanjem, a sada volim pametne muškarce. Vremenom vam mozak postane najvažnija erogena zona...Volim isključivo uspešne muškarce. Ne igram male goliće, regionalne utakmice... Muškarac mora da bude uspešan u poslu da bih mu se divila.

Da li ste ikada dobili nepristojnu ponudu?

- Bila sam u braku i radila sam kao advokat, a u moju kancelariju često je svraćao jedan momak i pitao me hoću li da se udam za njega. Činjenicu da sam već udata potpuno je ignorisao. Bio je baš sladak. Ali to je bila pristojna ponuda, ipak.

 Da li već sada radite na nekom novom romanu?

- Da, ali neću da otkrivam. Biće veoma intrigantna tema.

Jasmina Ana

Dejan Milićević

 Foto: Dejan Milićević

Kakve reakcije će izazvati vaša nova knjiga?

- Ono u šta sam sigurna je da niko ko počne da čita roman, neće moći da ga ostavi na pola. Može posle da priča šta hoće, ali ja znam da je priča snažna i da kroz ceo roman ipak provejava nada - svako može da ustane kad padne!

Pročitajte još: