Igor Lazić Nigor, Dalibor Andonov Gru
alo!
Igor Lazić Nigor, Dalibor Andonov Gru

alo!

Foto: alo!

Igor Lazić Nigor jedan je od retkih muzičara koji nije poklekao pred trendovima. On smatra da će kvalitetna i prava muzika opet dočekati svojih pet minuta i da će pravi muzičari ponovo imati svoje mesto pod Suncem.

Za MAC festival, koji počinje u ponedeljak, Nigor je sa nekoliko kolega snimio pesmu posvećenu Gruu.

- Spakovali smo sve u jednu celinu. Snimili smo neke kavere za njegove pesme, kao i spotove. Ovo je prilika da mu se odužimo i da podsetimo da su postojali ljudi koji su pravili dobru muziku. A ovo sada... da ne pričam.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Igor Lazić- Niggor-official (@niggorlegalazic) on Sep 9, 2019 at 2:48pm PDT

Ipak, Nigor je optimista što se tiče vraćanja kvalitetne muzike.

- Mora da se vrati kvalitet. Ne može uvek da vlada zlo. To su krive televizije, internet, Jutjub. Ti jutjuberi, idoli, oni zastranjuju ljude. A pritom im neko daje prostora. Gledao sam pre neki dan onog Vojaža, momak je nepismen, a on je uzor mladima. Da ne pričam o tim jutjuberima. Taj neki plavušan se svađa sa Baka Prasetom, kako on nije muzičar. Ja kažem "A ko je ovaj sad, Majko moja!" Vidim da taj ima 300.000 pratilaca. Pa je*ote, đe ja živim? Otišao bih u planinu i cepao drva.

Igor Lazić Nigor

Dejan Briza/Alo!

Foto: Dejan Briza/Alo!

Nigor se u intervjuu osvrnuo i na tragične stvari koje su ga zadesile u životu...

- Bog te non-stop stavlja u iskušenje. Kažu: "A zašto je njemu Bog to uradio, on je dobar čovek?" On te iskušava da vidi da li ćeš se odreći njega. Kada neko ima zdravstveni problem, mora da bude najbliži Bogu, da se moli. Kada kažu: "Zašto je malo dete umrlo?" Zato što je to tako. Možda roditelji plaćaju cenu ili roditelji tih roditelja što su nešto počinili. To je filozofija - kaže reper i otkriva kako se bori sa teškim trenucima...

- Tu su i porodica i prijatelji da budu uz tebe, da ti sugerišu, ali niko ti ne može pomoći kao ti sebi. Jer ja bih u suprotnom poludeo zbog svega što mi se izdešavalo. I sa bolešću koju sam imao, i sa gubitkom bratanice, oca, prijatelja, kao što su Nebojša, Duško, Gru. I prijatelja najboljih, koje vi ne znate, koji su umrli od teških bolesti, sa kojima sam preživljavao poslednje trenutke. Evo, i majka mi je sada bolesna. Život je jedna amplituda, ide gore i dole.

Nigor, Igor Lazić

Foto: Printskrin/Balkaninfo

Foto: Foto: Printskrin/Balkaninfo