Nemam pojma da me jure Švajcarci

Dušan Panajotović | vip 2016-11-24 21:51:35 2016-11-24 21:51:35

Poznati kantautor Vlado Georgiev, iako ga gone švajcarski poreznici zbog navodne utaje poreza, neometano živi u našem glavnom gradu i nema pojma da ima problem sa porezom.

Zoran Lončarević

Vladu smo sreli u sredu uveče u Centru „Sava“ na premijeri filma „Stado“, u kojem se i sam pojavljuje, a poznati pevač je bio toliko dobro raspoložen da nije skidao osmeh sa lica. Pokušali smo od njega da saznamo kakav to problem ima sa Švajcarcima.

- Ne, nisam video šta piše na njihovim portalima. Nemam pojma o čemu pričaš - kratko nam je poručio novopočeni tata na pitanje da li je video da švajcarski portali uveliko pišu o njegovom sukobu sa zakonom i ima li istine u tome.

Susret sa Vladom iskoristili smo i da popričamo i o rediteljskom prvencu Nikole Koje, u kojem ima i manju ulogu.

- Ovo je prefinjena kritika društva u kojem živimo koje danas gotovo da nema i vrlo je potrebna u ovom društvu. Ovaj film oslikava ne samo naše društvo i trenutnu situaciju, već planetarnu potrošačku silu – rekao nam je Georgiev.

Podsećanja radi, „Alo!“ je juče pisao da Georgieva juri Švajcarska poreska uprava.

- Savezna poreska uprava odlučila je da u njegovom slučaju pruži službenu pomoć organima vlasti i tu odluku je objavila u utorak u tamošnjem saveznom listu. Georgiev ima pravo da optužbe ospori na saveznom upravnom sudu ako odluka postane pravosnažna, odnosno ako poreska uprava ustanovi da ima osnova da ga goni. Švajcarska poreska uprava može da stavi na raspolaganje policiji uvid u bankovne podatke pevača. Država je taj zahtev podnela - navodi se u švajcarskim medijima, ali još nije poznato o kakvoj je malverzaciji reč, a izgleda da ne zna ni sam osumnjičeni.

Expand player
Pogledajte više