Dr Nele Karajlić
Mila Zlatanović
Nele Karajlić

promo

Nele Karajlić, Foto: promo

Muzičar Nele Karajlić pokazao je kako izgleda njegova oaza mira, koja se nalazi na Kosmaju, i ispričao da uživa u spremanju rakije i džema.

Na planini Kosmaj sve više poznatih ličnosti ima svoje vikendice, a jedan od prvih koji je otkrio lepote ove planine jeste frontmen "Zabranjenog pušenja". Nele Karajlić sve slobodno vreme sa suprugom uglavnom provodi na svom imanju, gde ima pravo poljoprivredno gazdinstvo.

- Kuća koja se nalazi na imanju je stara preko 100 godina, ona nije bila u ovom stanju kad smo je kupili, već smo je pre 20 godina renovirali. Ona datira pre Drugog svetskog rata - započeo je priču muzičar i glumac dok je pokazivao svoju vikendicu i imanje u emisiji “Srećna Srbija”, te dodao da trenutno ima nekoliko vrsta voćki u svom dvorištu:

Nele Karajlić

Alo!

Nele Karajlić, Foto: Alo!

- Imamo šljive, kruške, jabuke, sve sami obrađujemo. Pečem i rakiju, pravim džemove. Najveći problem je kad mnogo rodi jer tada ima mnogo da se radi, ali isto je problem i kad malo rodi, jer se onda pobijemo gde će da ide to voće, da l’ u rakiju ili u džem.

Pored toga Nele ima i vinograd koji je nedavno zasadio, a ne krije svaki slobodan trenutak koristi za rad u polju.

- Vinograd je najveći eksperiment, ovo mu je druga godina. E, to će biti spektakularan rezultat ako izbijemo po litar na savki čokot - kaže Karajlić u emisiji "Srećna Srbija" i dodaje šta prvo uradi kad dođe iz Beograda na imanje:

- Odmah uđem u dvorište da vidim šta je sa voćnjakom. Svaki dan radim na njivi da zaslužim to pivo.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: