Anica Milenković
screenshot Youtube
Anica Milenković

screenshot Youtube

Anica Milenković, Foto: screenshot Youtube

Pevačica se sa svega 13 godina pojavila na muzičkoj sceni i odmah oduševila javnost. Hitovi su se nizali, a sa numerom „Na lančiću ime tvoje“, Anica Milenković je brzo osvojila publiku i stekla veliku popularnost širom bivše Jugoslavije.

Predviđali su joj veliku i blistavu karijeru, pisalo se da su velike šanse da će postati naslednica Lepe Lukić i činilo se da ništa ne može pomutiti slavu ove devojčice . Od 1991. do 2007. godine Milenkovićeva je objavila 12 albuma i dvostruku kompilaciju „Divlji vetar“, a potom se preselila u Ameriku i povukla iz javnog života.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ????? ?????????? (@anica_milenkovic_official) on Apr 15, 2019 at 1:08am PDT

 

Naime, u najvećoj euforiji svoje slave, Anica je napustila Srbiju i otišla kod majke u Ameriku makon što su joj se razveli roditelji. Sa menadžerom Denijem dobila je ćerku Barbaru, koja danas ima 11 godina, ali je ubrzo usledio novi šok. On ju je prevario sa koleginicom.

- To je istina i daleka prošlost, o kojoj ne pričam jer ne volim da ogovaram. Svi znaju šta se dogodilo, mogu samo reći da sam zahvalna Bogu što se to desilo - rekla je Anica u jednom od intervjua.

Suočena sa teškom situacijom, kao samohrana majka je primala socijalnu pomoć. Uplovila je u novu romansu, dobila sina Filipa, a usledila je i borba za zdravlje naslednika.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ????? ?????????? (@anica_milenkovic_official) on Oct 12, 2018 at 7:15am PDT

 

- Filip je rođen bez sluha, zbog čega je morao da prođe komplikovan proces, koji je dao rezultate. Njegovo zdravstveno stanje je uticalo na moju odluku da ostanem u Americi. U vreme kada sam razmišljala da dođem u Srbiju, postojala je lista čekanja za ugradnju implantata i ceo proces je bio veoma dug, što ovde to nije slučaj. Kao roditelj sam želela da se Filip što pre operiše i počne da napreduje. Filip je sada dobro. Govori, sluša, čak se i svađa. Svaki roditelj koji ima dete sa bilo kojim invaliditetom dobro zna koliko je to bolno, teško, treba se boriti i ne odustajati čak i onda kada se napredak ne vidi - iskreno je ispričala Milenkovićeva.

Za to vreme borbe za finansijsku stabilnost, zdravlje deteta i obrazovanje u tuđini zapostavila je sebe. Osim što je imala više od 100 kilograma i fizički se potpuno izobličila, to je uticalo na njeno zdravlje.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ????? ?????????? (@anica_milenkovic_official) on Nov 29, 2019 at 11:11pm PST

 

- Sav stres se manifestovao tako da sam u jednom trenutku imala veliki broj kilograma viška. Shvatila sam da sam na lošem putu i krenula sam u borbu sa kilogramima - rekla je ona i dodala:

- Sa planom posebne ishrane i treningom sam za manje od tri meseca uspela da skinem 28 kilograma. Ušla sam u program sa ženom koja me je spasila i želja mi je bila da oslabim 25 kg do mog rođendana, a to je bio period od dva meseca. Rekla je da je to izvodljivo i da može. I neverovatno, posle dva meseca ja sam imala 25 kila manje. Ono što je najvažnije u ovoj priči je da se ja osećam super. Nemam glavobolje koje sam imala svakodnevno, oticanje nogu, bolova u kičmi. Sve je nestalo sa novim načinom ishrane i smanjenjem kilograma. Ona je sada ovde sa mnom u Americi. Vežbamo, radimo na mom zdravom životu i izgledu. Ja sam neko ko je imao previše kilograma. Nije me sramota da kažem da sam imala više od 100 kilograma, a sada sam kao ranije, što je mnoge ostavilo u čudu, jer izgledam kao neko ko nikada nije imao problema sa težinom. Koža mi je zategnuta, zdrava sam, a izgubila sam 40 kila za kratko vreme. I što je najbolje, jedem. Mnogo jedem, a slabim i to je divna stvar u celoj priči - kroz osmeh je prošle godine ispričala pevačica.