Šaban Šaulić
Alo
Šaban Šaulić

Nenad Vujanović/Alo!

Šaban Šaulić, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

Momenat kada je Šapcom odjeknula vest da je njihov voljeni sugrađanin, Šaban Šaulić, preminuo od posledica strašne saobraćajne nesreće, jedan je od najtužnijih u istoriji ovog grada, pričaju Šapčani za "Espreso.rs".

PROČITAJTE JOŠ:

 

Scena oko murala, je, malo je reći potresna. Jedna devojka sa suznim očima je ćutke gledala u mural - Šabanova uk+nuka, Ela Sakić.

Šaban Šaulić

Nenad Vujanović/Alo!

Šaban Šaulić, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

Ona je u prvom delu razgovora ispričala detalje koji su prethodili stravičnoj nesreći u kojoj je njen deda, Šaban Šaulić tragično izgubio život, i ispričala je sve o njenom poslednjem susretu sa dedom, za kog je bila izuzetno vezana.

Sledi nastavak njene ispovesti:

"...ma slomljena sam i ja. Toliko mi je teško. Ne mogu ništa da radim, ne jedem, ne spavam, nekako sam potpuno odsutna. Odem ovde u kraj sa drugaricama, budem tu sa njima... sedim i ćutim samo i gledam u jednu tačku. I dalje ne verujem šta se dogodilo, i mislim da neću ni poverovati. Tako je brzo i iznenada otišao. Niko se ovome nije nadao", nastavlja Šabanova unuka plačnim glasom za portal Espreso, zureći u prazno, sve vreme vrteći u glavi slike i trenutke koje je provela sa svojim dedom, ne bi li ikako uspela da poveruje u to da njega više nema.

Šaban Šaulić

Alo!/Marko Đoković

Šaban Šaulić, Foto: Alo!/Marko Đoković

"On je bio jak, i ništa nikada njega nije plašilo. Toliko hrabar, i dobar, i svima sve da učini... i bio je bolestan, imao je tu operaciju pre par godina, kada su mu operisali stomačnu aortu. Tada smo svi bili zabrinuti, ali on nikada nije dao se brinemo. Ako se od nečeg i zaziralo u porodici, to je bilo eventualno od te aorte, ali da ovako ode... to baš ne mogu da poverujem i da shvatim. Niko ne može... Baš nije zaslužio ovakav kraj. Baš nije fer...", uzalud je pokušavala Ela da se pomiri sa činjenicom da joj je deda otišao ovog puta zauvek.

"Mi smo mislili prvo da je lažna vest, jer ljudi imaju običaj da šire te lažne vesti o nečijoj smrti. Ma reko - to je nečija neslana šala, Bože sačuvaj sa čime se oni igraju... međutim nije. Ne znam šta da kažem, stvarno ne znam" - priča za portal Espreso neutešna Šabanova unuka.