Pevači
Printscreen/Alo.rs
Pevači

Printscreen/Alo.rs

Foto: Printscreen/Alo.rs

Naše zvezde su evocirali uspomene i prisetili se svojih početaka, a neki od njih će vas i oduševiti.

Naravno da se sećam svog prvog honorara, bilo je to pre devet godina, tada sam ja imala 20 godina i bila je u pitanju privatna proslava u Bihaću, gde sam zaradila veliki honorar da sam celoj porodici od devet članova kupila poklone, bio je to zimski period, nešto pred Novu godinu, pa su svi pokloni bili u prazničnom maniru. Mojoj sreći u tom trenutku nije bilo kraja, ali moram biti iskrena, nakon toga sam u tom trenutku ostala bez novca (smeh), ali i dan danas više volim da poklanjam i na taj način usrećim ljude koje volim. To za mene nema cenu.

Nikolina Kovač

Printscreen / Youtube

Foto: Printscreen / Youtube

S obzirom na to da sam odmah posle srednje škole upisala fakultet, a uporedo već kretala sa muzičkom karijerom, moj prvi posao odnosi se na pevanje. Sećam se, imala sam 19 godina i nastupila sam u tada najpopularnijem klubu u Beogradu, "Mistik". Moj prvi honorar je bio 150 evra i verujte, bila sam ponosna. Ja sam novac uzela i odnela roditeljima iz poštovanja, a oni su rekli da potrošim na šta god želim. Ja sam odvela celo svoje društvo na ručak, a deo sam potrošila na šoping.

Katarina Grujić

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Bilo je to davno, bila sam devojčica. Znam da sam odmah dala mami i tati, kupila drugaricama, ušle smo u butik, ja sam kupila minđuše, džemper neki, znam da sam bila srećna što mogu roditeljima da dam i usrećim drugarice. Mislim da sam imala 16 godina.

Dara Bubamara

Printscreen

Foto: Printscreen

Moja prva tezga je bila u Mladenovcu, u diskoteci. Ne bih stvarno pričala o cifri, to inače ne radim. Ali sećam se da si to uglavnom bile neke gluposti i svakodnevne stvari koje sam kupila. Iskreno, davno je to bilo, 2006. godine, imala sam svega 19. godina, stvarno se ne sećam, ali ženska posla uglavnom (smeh).

Pevačica Indi Aradinović veruje da će Zoran biti oslobođen

E-stock, Miloš Rafailović

Foto: E-stock, Miloš Rafailović

Prvi posao mi je bio u trafici, iako to nikad do sad nisam pričao (smeh). Tu sam zaradio neke parice, nisu bile Bog zna koliko velike, ali su značile svakako. Nisam se dugo zadržao na tom poslu, pa sam se oprobao u moleraju koji smo brat i ja radili sa ćaletom, tu sam zaradio, da kažem, u to vreme malo veće parice sa kojima sam sebi kupio prvi mobilni, a imao sam 18 godina, to je za mene u tom trenutku značilo kao nekome kuća. A kad sam počeo da se bavim muzikom, to je bilo u nekom mestu u Srbiji, još sa grupim Sha-Ila, ne mogu da se setim mesta. U početku nas nisu nešto puno plaćali, pa je lova bila dovoljna da se kupi neka stvarčica, patike, a već nakon prvog hita "To mi radi" se priča promenila nabolje.

Nenad Aleksić Ša

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

Moj prvi nastup je bio osmog marta 2004. godine, a taj 8. mart je bio neplaniran... Nisam ni sanjala da ću tog dana shvatiti da je to moj život, moj životni put i moja sreća... Toliko sam divnih komplimenata dobila od skoro svih žena tog dana i ta podrška mi je bila savršen vetar u leđa... Honorar koji sam dobila tog dana je iznosio 2500 dinara. Roditeljima sam dala 2000 i kupila sebi autobusku kartu za Dimitrovgrad iz Niša, jer sam u Nišu studirala i živela. Ne mogu vam opisati tu sreću, maštala sam o danu kada ću ja njima dati, iznenaditi ih ili kupiti bilo šta jer su moji mama i tata moja najveća svetinja i najveća podrška.

Jelena Kostov

Alo/ Marko Metlaš

Foto: Alo/ Marko Metlaš

Uh, to je bilo sa mojih 15, 16 godina, u jednom restoranu u Šapcu, tu sam počela moju muzičku karijeru (smeh). Zaradila sam 30 maraka tada, a znam da sam otišla u Mek, kupila sam kao ceo obrok, onaj dečiji i dobila igračku, neku lutkicu, sad ne znam ni gde mi je ona, ali to mi je ostalo u sećanju, kao uspomena na moj prvi nastup.

Slavica Ćukteraš

Instagram

Foto: Instagram

Moj prvi honorar je bio oko 1000 dinara, 2004. godine. Pevao sam sa tatom u kafani, a on mi je uzeo sve pare kad smo došli kući (smeh). Od 1000 dinara sam dobio samo 200 dinara za školu, ali to su dva bureka i jogurt, milina. A od prvog većeg honorara sam kupio auto sebi, uzeo sam na rate, mislim da je koštao 5000 evra, ja sam ga isplatio od 5, 6 nastupa.

Darko Lazić

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Prvi dinar sam zaradila odavno. Čekajte da se setim... Da, to je bilo kada sam imala samo deset godina i bilo je u mom rodnom kraju, u Žitorađi. Naravno, zaradila sam ga pevanjem. Čim sam uzela mikrofon, počela sam da zarađujem. Nije to bilo mnogo para, ali meni je bilo veliko kao kuća. To sam prosledila roditeljima. Pošto je moja pevačka karijera krenula uzlaznom putanjom, već sa 18 godina sam kupila prvi stan - rekla je Ceca svojevremeno.

CECA

E-stock

Foto: E-stock

LJUPKA STEVIĆ

Moj prvi honorar zaradila sam pevajuci krštenje u jednom pozarevačkom restoranu sa bendom koji je popularan u mom kraju. Imala sam 19 godina i uzela sam oko 100 evra. Novac sam potrošila na garderobu kako bih imala u čemu da nastupam u budućnosti.To iskustvo ću pamtiti ne baš po lepom sećanju jer sam bila diskriminisana od strane dosta starije koleginice.

Ljupka Stević

printscreen

Foto: printscreen