Naša poznata pevačica vodila bebu od 27 dana na nastupe, dan i noć pevala kako bi zaradila

Telegraf/J.I. | vip 2019-12-15 15:00:47 2019-12-15 15:00:47

Dirljiva priča!

printscreen

Početak 70-ih je, barem u narodnoj muzici, bio u znaku rivalstva Lepe i Silvane. Grubo rečeno, Lepa i Silvana, to vam je selo i grad u svetu narodne muzike. Sredinom 70-ih tragično nestaje Silvana i mnogo toga urbanog i aristokratskog u narodnjačkom svetu. Činilo se da Lepa dugo neće imati konkurenciju u narodnjačkoj ćirilici i njenim "putićima". A onda se pojavio ženski glas koji reže, pravi "krik" ispod Ovčara i Kablara - Vera Matović.

Još kao devojčurak je ispekla zanat sa svojim bratom i suprugom, i u kafani i pod šatrom, tako da je snimanje ploča za Verku bila samo stvar egzekucije. Bilo je fajtera u ženskom svetu i pre Verke, ali, ovakvog fajtera među pevačicama narodne muzike - nije bilo.

Prve dve singlice snima za lokalnu produkciju "Šumadija" iz Batočine. Bez ikakve reklame, ipak se čula Verina prva pesma iz 1971. godine "Na livadi povila se trava", autora Mite Mićića.

Kada se osvrne na sve što je postigla, Vera kaže kako to nimalo nije bilo lako, te je prolazila kroz teške periode.

- Na početku karijere sam neprestano radila. Bebu od 27 dana nosila na nastupe, jer mi menadžeri nisu dali da sedim kod kuće - istakla je Vera i dodala da se sav taj trudi isplatio.

Expand player
Pogledajte više