Buba Miranović
Foto: Youtube/printscreen
Buba Miranović

Foto: Youtube/printscreen

Foto: Youtube/printscreen

U javnosti je poznata pod estradnim imenom Buba Miranović, a njeno pravo ime je Biljana Bosiljčić. Međutim, na samom vrhuncu slave se povukla iz javnosti i posvetila privatnom životu, pa punih deset godina nismo imali prilike da je vidimo u javnosti.

Kao tinjedžerka pohađala je srednju medicinsku školu, zbog toga što joj je majka bila medicinska sestra. Želela je da studira medicinu i bude lekar, ali je vremenom shvatila da je njen životni put muzika.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели BUBA MIRANOVIC (@bubamiranovic.official) дана 31. Јан 2018. у 4:08 PST

 

Nakon završene niže muzičke škole upisuje uporedo sa medicinskom i srednju muzičku školu. Potom Pravni fakultet u Beogradu, koji posle nekoliko meseci napušta i počinje da snima pesme.

Tokom jednog od nastupa upoznaje supruga Žiku Bosiljičića i odlučuje da se sa svega 19 godina uda za njega. Potom pakuje kofere i zbog porodičnog života odlazi u Toronto, gde provodi narednih pet godina. Shvata da tamo ne može da ostvari svoj životni san, pa se vraća u Srbiju i ponovo svojoj muzičkoj karijeri.

U jednom momentu odlučuje se za drastičnu promenu i biva prva pevačica na javnoj sceni koja je ofarbala kosu u ljubičasto i time postala prepoznatljiva na estradi.

Prva ploča joj je prošla zapaženo zahvaljujući pesmi "Ja odlazim", sa kojom se prvi put pojavila u emisiji "Disko – Folk".

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели BUBA MIRANOVIC (@bubamiranovic.official) дана 29. Сеп 2018. у 7:28 PDT