Nada Topčagić
EON/Printscreen
Nada Topčagić

EON/Printscreen

Nada Topčagić, Foto: EON/Printscreen

Naime, Mikica je 2010. jedva ostao živ posle teških telesnih povreda na skijanju na Jahorini, gde su se lekari borili da mu spasu desnu nogu. Dvadeset minuta nakon nesreće ležao je povređen na snegu, a tek onda je stigla služba za spasavanje. Nada nerado priča o ovome. Prošle godine su proslavili tačno deceniju od nemilog događaja.

- Jao, šta da ti kažem, ne daj bože nikom ono što sam ja doživela. Evo, sva se i danas naježim i suze mi krenu kada samo pomislim da sam mog Mikicu mogla da izgubim. Strašno je gledati da gubiš dete, a da si nemoćan. Strašno je kada znaš da je tvom detetu stalo srce, da je iskrvario i da ne znaš da li ćeš ga ujutru videti živog. Ne znam kako sam ostala normalna i kako sam uspela da to preživim. Da li mi veruješ da bih se momentalno ubila da mi je sin iskrvario i umro. Ne bih čekala ni minuta više, odmah bih sebi presudila. To je bilo u mojoj glavi, ako nema Mikice, neće biti ni mene. Ali, eto, bog nas je pogledao i hvala mu večno na tome. Moj sin je sada živ i zdrav, lep kao lutka, ljubi ga majka. Dan kad se probudio iz kome slavimo kao njegov drugi rođendan. Ove godine biće tačno deset godina od toga. Strašno, ali kao što kažem, bog je svemoćan i pomogao nam je i dao Mikici divnu decu, moje unučiće, koje volim najviše na svetu - rekla je Nada prošle godine, pa se prisetila kako su doktori njenog sina čak dva puta vraćali u život.

- Doktor Slavko Ždrale, sa još dvojicom kolega dr Mirom Stojanovićem i dr Vjeranom Saratlićem spasili su život mom Miroslavu. Njih trojica su ga dva puta vraćali u život iz kliničke smrti. Sin mi je skoro sasvim iskrvario, srce mu je stalo, pa su mu non-stop dodavali nove jedinice krvi. Postojala je opcija da mu iseku desnu nogu, ali je dr Ždrale odlučio da to ne urade, već da pokušaju da spoje nerve, što su na kraju i učinili. Šta više da ti kažem, ti doktori su moji heroji, volim ih ko boga što su mi sina spasli. Ne volim o toj Jahorini da pričam, ali će mi ona biti urezana u glavu dok sam živa - ispričala je Nada svojevremeno.

Nada Topčagić

EON/Printscreen

Nada Topčagić, Foto: EON/Printscreen

Mikica se u međuvremenu oženio i dobio dvoje dece, ćerkicu Mariju i sina Marka, na koje je baka veoma ponosna.

- Moji unučići su zlatni. Ne što su moji, nego zaista divna i kulturna deca. Mikica je mnogo dobar otac i veoma sam ponosna na njega - dodala je ona.

Nada je nakon nesreće otkrila da je Marija Šerifović spasla život njenom sinu Mikici.

- Mariji ću biti zahvalna dok sam živa! Da nije bilo nje, ko zna šta bi bilo sa Mikicom. Svi su me zvali i nudili mi pomoć, Marinko Rokvić, Snežana Đurišić, Goca Božinovska, ali Marija Šerifović se ponudila da pošalje helikopter jer su policija i vojska zatajili. Kad se samo setim kako sam pevala i davala priloge policiji i vojsci, pa da mi tako vrate. Zato Mariji hvala na tom gestu. Mikijevo stanje danima je bilo nepromenjeno. Nekoliko nedelja nije osećao stopalo. Ne dao bog nikome ono što sam tada preživela. Nisam jela ni spavala. Nisam znala za sebe. Život mi se u sekundi pretvorio u pakao - kaže Nada o kolegama koje su joj pomogle kada je njenom sinu visio život o koncu.

Marija Šerifović
Marija Šerifović, Foto: Printcreen/Youtube

Nada Topčagić se sa porodicom godinama svakog leta baškari u kamenoj vili u Kaluđerovini pored Tivta, koju je sada rešila da proda. Kako kaže, problem joj je njeno održavanje, a priznaje i da je zbog koronavirusa pristala na to.

- Tačno je da prodajem kuću u Tivtu. Vidi kakva je ova situacija i sa koronom, a i dosadilo mi je svake godine isto. Ko zna kada ćemo zbog ovog virusa otići dole, pa mi je bolje da je prodam i nešto drugo uradim nego da tamo kuća propada, kad već nema ko da ide i sređuju je - rekla je ona prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Фахри

04.03.2021 20:54

Зашто фаворизујете шљам?!? Сиротиња нема 'леба да једе а камоли да иде на скијање. Баш неког брига за њу и њеног сина.