Nada Topčagić
Alo!/Masanori Jošida
Nada Topčagić

Dejan Briza/Alo!

Foto: Dejan Briza/Alo!

Iako će gledaoci u najluđoj noći na javnom servisu videti samo sjaj i raskošne toalete i uživati u spletu pesama poznatih pevača, ono što neće videti, a dešavalo se iza kulisa, potpuno je suprotno. Naime, Nada Topčagić je revoltirana tretmanom besno napustila snimanje, uz obećanje da se više nikada neće vratiti.

- Pi*ka im materina, ja sam ih stvorila i napravila, a oni su mi dali da pevam samo jednu strofu. Došla sam u 11 i posle 10 sati čekanja sam otpevala samo refren. Bar da su mi dali strofu i refren ili dve strofe, ne mora cela pesma, iako bi trebalo, jer ja sam ih stvorila - vikala je Nada iz sve snage prilikom napuštanja studija u Košutnjaku.

Kako kaže, bilo je onih koji nisu otpevali nijednu strofu, nego su došli samo da se slikaju, ali bilo je i onih koji su pevali po tri strofe.

- Čitava ova zgrada koju vidite napravljena je od mojih kaseta i ploča, od mojih para, a oni mi dali da otpevam samo jednu strofu pesme „Jutro je“. Za mene je RTS bio sve. Uvek sam ih stavljala na prvo mesto, ispred svih drugih, a oni su mene stavili na poslednje - kaže Nada Topčagić za „Alo!“ i dodaje:

- Ovo što sam doživela je jadno i čemerno, ako uzmemo u obzir da sam sve ovo stvorila ja, uz Zoricu Brunclik, Novicu Negovanovića i pokojnog Šabana Šaulića. Umesto da sam im na prvom mestu, ja sam bila u pozadini, skrajnuta i gurnuta. Najviše krivim sebe zbog svega, trebalo je da se laktam i vučem glavnog urednika za rukav - kaže folkerka, koja nam je otkrila da se baš trudila da maksimalno ispoštuje to snimanje.

Nada Topčagić

Alo!/Masanori Jošida

Foto: Alo!/Masanori Jošida

- Trudila sam se da budem drugačija, birala sam kostim... Htela sam da ispoštujem RTS. Da li je ovo što ja nosim nekome nakaradno ili nije, da li se to nekom sviđa ili ne, to nije bitno. Ja sam se potrudila, a oni to nisu znali da cene. Zato me više nikad neće videti. Ovo je moje poslednje gostovanje na toj televiziji. RTS je mrtav za mene - rekla nam je Nada dok je besno odlazila, a onda se okrenula i poručila za kraj:

- Neka se je*u svi, više ništa neću da trpim!