Nada Obrić
Screenshoot Youtube
Nada Obrić

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

Danas se obeležava Međunarodni praznik rada, ove godine u drugačijim okolnostima usled pandemije koronavirusa. Na neuobičajen način praznuje i pevačica Nada Obrić.

Kako je ispričala, pridržava se svih mera nadležnih organa, zbog čega ne praznuje "na veliko" sa porodicom, već boravi u svom stanu, a iskoristiće svoje pravo da prošeta i udahne svež vazduh.

- Imamo pravo dva puta da šetamo, to ću da iskoristim... A šetam i po kući svaki dan, četiri kilometara zdravih koraka! Prva dva dana, kad su nam dozvolili da izađemo, manje sam šetala nego po kući što inače šetam svakog dana. Naravno, telefon, televizija, snabdeli su me moji hranom može puk vojske ovde da jede. Ponašam se primereno, slušam sve ko mala beba, poštujem sve. Sebi sam napravila malu oazu ovde, nije mi dosadno, sve sam organizovala kako meni odgovara i kako mogu da podnesem... A brzi hod u kući mi strašno pomaže, to što prošetam jako mi puno znači! Imam i aplikaciju koja mi meri korake, sve sam ja to proverila dok se nisam uverila - kaže Nada, koja se prisetila kako je i sa kim praznovala u detinjstvu:

- Rođena sam u Zvorniku, tamo sam završila osnovnu školu i gimnaziju... Ima tamo Kula u Zvorniku, obavezno se tamo išlo, porodično. Tu su bili mamin brat, sestre sa porodicama, bilo nas je dosta dece, šestoro-sedmoro... Svi zajedno smo išli. Peklo se prase gore na Kuli, okretalo na roštilju, kako dolikuje. Uz sve te dečije igrarije sve je bilo lepše... Pripremali smo se i psihički i materijalno, finansijki za taj praznik.

Nada Obrić

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

Budući da najveći deo vremena provodi u stanu, pevačica se poslednjih nedelja posvetila kuvanju.

- Počela sam čak i da kuvam, što sam davno prestala jer snajka kuva svaki dan zbog dece. Kuvanje je moj omiljeni kućni posao. Kuvam ovih dana baš svašta i, ako me neko pita za recept, nemam! Ja šta god da kuvam, ja to ne merim, sve ja to odokativno i stavim ono što se zadesi da imam u kući od začina i svega potrebnog... I, kao svaki dobar kuvar, probam, dok ne bude to po mom ukusu.

Treći put pobedila kancer, a onda je usledila nova operacija

Pre više od pola godine pevačica je priznala da su joj treći put dijagnostifikovali kancer, a iz nove bitke izašla je tada kao pobednik. Ipak, u razgovoru za medije priznala je da je da se u međuvremenu susrela sa novim zdravstvenim problemima o kojima nije želela da detaljiše, ali je poručila da su joj nalazi dobri i da se sada oseća odlično.

- Bila sam sad u martu na operaciji opet, to se nije znalo... Hitno sam morala da idem... Izašla sam iz bolnice kad je korona već počela. Kažu lekari da su nalazi dobri, samo to je bitno, ja se osećam dobro i sve će biti kako treba - poručila je Nada.

Nada Obrić

Nenad Vujanović/Alo!

Foto: Nenad Vujanović/Alo!