Buba Koreli
Screenshoot Youtube
Buba Koreli

Screenshoot Youtube

Buba Koreli, Foto: Screenshoot Youtube

Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Koreli, uhapšen je nakon pucnjave u sarajevskom naselju Stup, koja se desila pre dva dana, potvrdili su iz bosanske policije.
- Hapšenje se dogodilo u Ljubljanskoj ulici, u 22:55 sati, a tom prilikom su privedene dve osobe, Amar Hodžić i njegov rođak Omar Curić - izjavio je portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, te dodao da su repera lišili slobode dok je bio u svom automobilu, tokom čijeg je pretresa pronađen i pištolj.

On se sada tereti za izazivanje opšte opasnosti, nošenje oružja i nanošenje teških telesnih povreda, tačnije tuče, koja se desila pre pucnjave iz vatrenog oružja i trenutno se nalazi u prostorijama MUP- a Kantona Sarajevo, odakle će biti izveden pred dežurnog tužioca, potvrdili su medijima iz ove policijske ustanove.

Buba Koreli

printscreen

Buba Koreli, Foto: printscreen

Međutim, kako je „Alo!“ saznao, policija sumnja da iza ovog obračuna stoje neraščišćeni poslovi sa drogom.

- Sva lica koja su učestvovala u uličnom obračunu i pucnjavi odranije su poznata policiji, a dovode se u vezu sa raznim kriminalnim radnjama, te preprodajom narkotika, iznudom novca... - ispričao je za „Alo!“ izvor blizak istrazi, koji je insistirao na anonimnosti.

Kako nam je rekao, u tuči je učestvovalo petoro ljudi, od kojih je dvoje uhapšeno (Buba Koreli i Omar Curić), dvoje povređeno i prevezeno u bolnicu, a za petim članom se intenzivno traga. On je prilikom pucnjave bio u „mercedesu“, za čijim je vlasnikom raspisana potraga. Iz bosanske policije potvrđeno je takođe da osobe, koje su zadobile povrede, nisu ranjene iz vatrenog oružja, već se radi o povredama zadobijenim u tuči. Incident se dogodio oko 16.30 časova, eskalirao je rafalnom paljbom iz vatrenog oružja, a na sreću, niko nije stradao.
Iako su kamere zabeležile momenat pucnjave u kojoj je učestvovao Buba Koreli, on je preko svog portparola pokušao da demantuje da je bio vinovnik ovog događaja. Nakon što su svi portali objavili snimak na kojem se Koreli vidi, promenio je ploču, pa izjavio da se našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.

Buba Koreli

Screenshoot Instagram

Buba Koreli, Foto: Screenshoot Instagram

Budući da se Buba Koreli dovodio u vezu sa organizovanim grupama u okviru kojih je nabavljao i prodavao opojnu drogu - hašiš, amfetamin i kanabis, na području Kantona Sarajevo, a zbog čega je već bio u zatvoru, policija sada ispituje da li ulični obračun i pucnjava imaju veze sa nelegalnom prodajom narkotika.

Koreli već robijao zbog droge

Septembra 2019. godine okončano je suđenje Amaru Hodžiću i Almiru Bozaliji, koji su se teretili za proizvodnju i puštanje u promet opojnih droga u periodu 2014-2015. godine, zbog čega su bili uhapšeni u junu 2015. i pušteni na slobodu u februaru 2016. Budući da su napravili sporazum o priznanju krivice, sud ih je osudio na godinu dana zatvorske kazne, ali će u izrečenu kaznu zatvora biti uračunato i vreme koje su već proveli u pritvoru. Tako je Hodžiću ostalo da odleži još četiri meseca zatvorske kazne za to delo.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Kostadin

17.02.2021 08:13

Ma ne, nije vratio knjigu u knjižnicu.