Jovana Tipšin
Printscreen
Jovana Tipšin

Alo!/Rajko Ristić

Jovana Tipšin, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Da li se treba razvesti ili ostati u braku po svaku cenu? 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

- Najbolje bi bilo da se brak sačuva, da se ulože nadljudski napori sa obe strane da se promeni ono što smeta jednom partneru kod drugog. Ako je razvod i nakon svih pokušaja neminovan, onda sam za to. Ne može se ništa na silu, a pogotovo ako ljubav prestane. Onda je bolje civilizovano se razići nego trpeti i biti nesrećan u zajednici. Pre svega se zalažem za razgovor, razumevanje i poštovanje među partnerima. Ako toga nema, nema ni zajednice.

 

Šta misliš o gej brakovima?

- Svako ima pravo da živi kako želi i ima pravo na izbor. Treba poštovati razlike među ljudima, pa tako i razlike u seksualnosti. Nemam ništa protiv gej zajednica, ali nisam za to da oni usvajaju decu. Mislim da detetu ipak trebaju majka i otac.

Tvoje mišljenje o legalizaciji prostitucije

- Na Zapadu je to normalno, zašto da ne bude i kod nas tako? Neka plaćaju doprinose i oni, kao i svi mi, a na taj način će se prostitucija kontrolisati.

Jovana Tipšin

Instagram/jovanatipsin

Jovana Tipšin, Foto: Instagram/jovanatipsin

O legalizaciji marihuana?

- Zalažem se za zdrav život i u tom smislu sam protiv svega što se sa tim kosi. Čula sam da je biljka kanabis lekovita, pa, eto, možda jedino u te svrhe da se legalizuje.

O seksu na jednu noć?

- Lično znam da su se mnoge devojke posle te „jedne noći” udale i sada im brak traje 17-18 godina. Takođe, možete sa nekim biti i 10 godina u vezi, a da kasnije brak ne funkcioniše. Nemam ništa protiv seksa na jedno veče.

Verujete li u život posle smrti?

- Verujem da postoji jer mi je tako lakše. Mirnija sam kada o tome razmišljam na taj način. Postim sve postove i puno radim na sebi u duhovnom smislu. Zbog čega inače slavimo Vaskrs ako u to ne verujemo? Mi smo hrišćani i trebalo bi da svi verujemo u život posle smrti.

Jovana Tipšin

Printscreen

Jovana Tipšin, Foto: Printscreen

Da li ste za legalizaciju eutanazije?

- Švajcarska je to prva uradila, ali ne znam da li smo mi spremni za to. Verujem da je sve božja volja i ne bih se igrala boga. Odakle znate da ni naizgled neizlečivi pacijenti jednoga dana ne mogu da se izleče, da se probude iz kome …? Mnogi na samrti samo ustanu…

Abortus- da ili ne?

- Niko ne zaslužuje da izgubi život pre nego što je dobio šansu da udahne vazduh. Abortus jedino opravdam i jedino ima smisla ukoliko plod nije zdrav ili ukoliko narušava zdravlje ili život majke koja plod nosi. Nikako drugačije.

Jovana Tipšin

Alo!/Rajko Ristić

Jovana Tipšin, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Psihijatar- da ili ne?

- Treba ići i kod psihologa i kod psihijatra i kod bilo kog drugog specijaliste kada za to postoji potreba. Odavno bolest nije tabu, pogotovo bolest psihe. Svi su na nekim lekovima i to je strašno.

Samoubistvo- hrabrost ili kukavičluk?

- Samoubistvo je slabost i za to vam ne treba hrabrosti. Najlakše je ubiti se, a najteže je živeti i nositi se sa problemima.