Milica Milša
Aleksandar Krstović
Milica Milša

Aleksandar Krstović

Foto: Aleksandar Krstović

Glumica Milica Milša ulogom Ade Kanački u seriji „Igra sudbine“ za kratko vreme uspela je da osvoji simpatije gledalaca. 

U razgovoru za „Alo!“ Milica je otkrila zbog čega je uspeh serije nije iznenadio, koliko ima sličnosti sa Adom, ali i kakve privilegije uživa na snimanju, budući da je njen suprug Žarko Jokanović scenarista serije.

Nedavno je počela da se emituje druga sezona „Igre sudbine“ koja obara sve rekorde. Da li vas je iznenadio ogroman uspeh ove serije?
- Imala sam privilegiju da prva pročitam scenario za seriju i tada mi je bilo jasno da će „Igra sudbine“ biti gledana. Ali niko nije očekivao da će to biti u ovoj meri, čak smo uspeli i da prestignemo seriju „Sulejman Veličanstveni“ koja je godinama držala rekord kada je o TV rejtingu reč.

Ada Kanački uspela je da dobrotom osvoji pažnju publike, baš kao što su to nekada uspevali negativci u seriji. Da li ste želeli tako da poručite da se isplati biti dobar?
- Dobrota se uvek isplati i verujem da je svaki čovek zadovoljan kada uradi nešto dobro za druge. Ali najvažnije je da budemo dobri prema sebi, a ta životna lekcija se teško uči.

Da li ti Žarko zamera kako igraš Adu, budući da je on pisao ulogu?

- Ne, Žarko mi ništa ne zamera niti mi bilo šta sugeriše. Sa druge strane, ni ja se ne mešam u njegov posao dok piše scenario za nove epizode. Jedino mi daje da prva pročitam sve što je napisao.

Koliko zapravo glumiš Adu, a koliko si ti ona?
- Ljudi su često skloni to da pomisle, ali ja nisam nijedan lik koji glumim. Gluma je moj posao, a sa nekim likovima koje tumačim se više slažem, dok sa nekim imam manje dodirnih tačaka. Slažem se sa dosta Adinih stavova, ali ja nisam ona.

Milica Milša

Aleksandar Krstović

Foto: Aleksandar Krstović

Ada često ističe da je spremna da „za porodicu ujeda kao ris“. Da li se slažete sa njenim stavom?

- Za pravdu i porodicu ujedam. To je moja suština i tu se poklapam sa Adom. Za pravdu se borim kao lav, pa čak i kada se ne tiče samo mene. Oduvek sam se bunila protiv nepravde, a porodica je svetinja koju ću zauvek štititi.

Ada je spremna na sve kako bi zaštitila svoje sinove. A kako biste reagovali kada bi se vaš sin zaljubio u devojku koja ne preza ni od čega, poput Sofije u koju se zaljubio Luka?
- Ne mešam se u ljubavni život svog sina i niko ne bi trebalo to da radi. Niko ne može da nas sačuva od ljubavnih grešaka i svako mora da iskusi na sopstvenoj koži pogrešne izbore. Kao roditelji treba uvek da budemo uz svoju decu, pogotovo kada sve prođe, da im pokažemo da smo im najveća podrška.

Milica Milša

printscreen

Foto: printscreen

Koja je tajna vašeg uspešnog braka sa Žarkom?

- Nas dvoje smo se jednostavno našli. Zajedno smo 21 godinu, naša veza je i dinamična i stabilna i imamo slobodu i privilegiju da se ponekad i posvađamo. Samo osobi sa kojom si istinski blizak možeš da kažeš sve šta misliš.

Ne krijete da ste bili veoma vezani za Žarkovu majku. Da li je tačno da vas je mnogo volela i da je vaše fotografije držala u svom stanu?
- Moja svekrva je bila izuzetna žena, mnogo smo se volele. Tačno je da je moje fotografije držala uramljene u svom stanu, ona mi je pružila ruku, a ja sam je zagrlila. Hvala joj što je rodila i vaspitala Žarka na najbolji mogući način.

PROČITAJTE JOŠ: