Mili i Ceca
Alo!/Rajko Ristić
Aleksandra Milić Mili

Nenad Vujanović

Aleksandra Milić Mili, Foto: Nenad Vujanović

PROČITAJTE JOŠ:

- Probao sam marihuanu, ali probali su je i Tramp, i Klinton, i Madona. Pesma se zove tako jer sam želeo da pošaljem poruku da to nije tabu. Što više dece zna o čemu se radi, manje njih će krenuti pogrešnim putem - priča Mili, koji bi svoju decu premlatio da ih uhvati da duvaju.

- Nina i ja imamo otvoren odnos i s decom razgovaramo o svemu. Ipak, kada čujem pitanje „Šta bi rekao deci da saznaš da koriste marihuanu“, pomislim: „Noge bih im polomio“. Ne znam šta bih uradio, nisam razmišljao o tome, imaju 10 i 12 godina, pa još nismo došli do te teme - kaže muzičar i savetuje roditelje da o marihuani razgovaraju sa svojom decom.

Aleksandra Milić Mili

Nenad Vujanović

Aleksandra Milić Mili, Foto: Nenad Vujanović

- Medicinska marihuana treba da se legalizuje. Ona ne dovodi do halucinacija. Marihuana je vrlo rasprostranjena među mladom populacijom, te roditelji treba da objašnjavaju deci šta je to i šta može da uzrokuje. Dokle god je to zabranjena tema, vodiće omladinu u lošem smeru - kaže Milić i dodaje da marihuanu promoviše isključivo kao lek.

- Ukoliko medicinska marihuana nekome pomaže, treba da postoji mogućnost da se kupi u najbližoj apoteci, a ne da se švercuje iz inostranstva - navodi on.

Specifičan naziv pesme izazvao je mnoštvo komentara, a reper Buba Koreli bio je jedan od onih koji su muzičaru poslali uvredljivu poruku. „Mili, bolje da si se ubio ispod one kruške“, napisao je Koreli na društvenim mrežama, ali mu Mili ne zamera preterano.buba

Buba Koreli

Screenshoot Youtube

Buba Koreli, Foto: Screenshoot Youtube

- Ne interesuje me to, smešno mi je. Verujem da nije lično. Na njihove komentare gledam kao na zezanje i uhvatili su da se šale s tim. Ne zameram im - objašnjava on, a potom odgovara na prozivke da je u nekim delovima pesme iskopirao Bubu, Jalu i Maju Berović.

- Što se tiče da sam pokrao foru od te ekipe - Buba, Jala, Maja - mogu samo reći da sam bio beba mnogo pre Maje Berović. Maja je jedna od prvih koja je čula pesmu „Marihuana“. Nisam joj je nudio pesmu, već sam joj poslao da je čuje. Smejala se i svidela joj se. Pesma je pretvrda za nju i bio je potreban neko ko može da je iznese na pravi način. Maja ipak nije za tu količinu teške i ozbiljne realnosti - iskren je muzičar.

Mili se osvrnuo i na priče da mu je Ceca Ražnatović oštro zamerila duet s Karleušom i istakao da o tome da li je Ceca ljuta, uopšte i ne razmišlja.

Maja Berović

Printscreen

Maja Berović, Foto: Printscreen

- Jelena i ja nikada nismo bili u lošim odnosima. Ne mogu gledati ko je s kim dobar ili loš. Ceca me nije zvala, ne znam da li mi je zamerila, valjda nije. Vodim nešto drugačiji život od tog estradnog. Sa Cecom sam proveo dvadeset godina, ali kada muzika nastaje, tu nema ličnog. Zaista nemam vremena da razvijam prijateljske odnose, moji prijatelji su neki sasvim drugi sociološki krug. Upravo to što sam van estrade možda mi i šteti - priča Mili, kom je posao uvek bio važniji od estradnih sukoba.

- Moja saradnja s Jelenom nema veze s tim da li sam s Cecom u kontaktu ili ne, niti da li smo prestali da se družimo. Nije to nož u leđa suprotnoj strani. Ako mi se učini da iz saradnje sa nekim može da nastane nešto dobro, ne razmišljam o usputnim stvarima i ne dozvoljavam im da se ispreče mojoj ideji - iskren je muzičar, kom po energiji više odgovara saradnja s Ražnatovićevom.

Jelena Karleuša

Alo/Dejan Briza

Jelena Karleuša, Foto: Alo/Dejan Briza

- Jelena ima energiju koja je fenomenalna i može da iznese jake, energične pesme. Čuli ste koji je tip pesme „Marihuana“, a meni suštinski leže predivne melodije, koje prati mnogo instrumenata. Mom senzibilitetu bliže su pesme rađene za Cecu. Ipak smo radili deset albuma i to je donekle i normalno - zaključuje frontmen grupe „Miligram“ za „Alo!“.