Severinina sestra Marija
Milovan Knežević
Severinina sestra Marija
Severinina sestra Marija, Foto: Milovan Knežević

 

Ona oštro demantuje navode jednog tabloida u kojem su joj nedavno pripisane izjave da biznismen Milan Popović nagovara dete da Severini kaže: „Mama, ti si ružna i zla, a ti i Igor niste dobri“, iako o njemu više nema lepo mišljenje. Ona otkriva da su tačne priče da joj Milan zabranjuje da viđa sestrića i da joj nije dozvolio da mu 2014. godine uruči paketiće za pravoslavni i katolički Božić.


- To ste mogli čuti od mojih prijatelja. Nema tu šta da se kaže više od moje patnje, jer sam uskraćena kao tetka da bar ponekad vidim Aleksandra kad je u Beogradu kod tate. Mi, tetke, nismo zaštićene i obuhvaćene zakonom. Kome ja da se potužim na Milana Popovića? Koji bi sud moju žalbu usvojio? Na moju poruku da Aleksandru donesem poklone za oba Bozića nije mi odgovorio. Zašto je takav ne znam, jer nikad nismo bili u lošim odnosima.


- Kakvo mišljenje imate o Milanu Popoviću sada?
- O Milanu Popoviću sam imala dobro mišljenje dok nije izgubio mušku hrabrost i prestao da stoji uz moju sestru ne želeći da sa njom i njihovim detetom podeli život u ljubavi i lepim trenucima pored njih. Sad sam zaista razočarana svim njegovim postupcima da moju sestru, a majku njegovog deteta, prikaže u lošem svetlu ne videći da na taj način škodi sam sebi u budućoj komunikaciji sa sinom.


- Vaš sestrić ne ide u vrtić zbog Milanove tužbe? Kako savetujete Severinu u toj situaciji?
- Tužbu nisam čitala jer ne želim dodatno svojim pitanjima o tome da sestri dosipam so na ranu. Ono što sam mogla pročitati iz medija i ako je tačno da je sud u Republici Hrvatskoj doneo takvu presudu, sramotan je pravni čin, ali pitam se u čijem interesu je ta presuda. U interesu našeg Aleksandra nije sigurno. Upita li se taj sudija da li je doneo pravedno rešenje, da li će mu biti žao što se naš Aleksandar ne razvija zajedno sa svojim malim drugarima koje ne viđa i što mu je sud uskratio iluziju da dotakne Deda Mraza i primi poklone od njega kao i svi njegovi vršnjaci u vrtićima. Severinu ne savetujem, samo joj mogu pružiti podršku u onome u čemu žarko želi da istraje, a to je da Aleksandru pruži mnogo ljubavi i pažnje kao mama, uprkos svim sudskim rešenjima i medijskim nagađanjima.

Milan Popović
Milan Popović, Foto: Đorđe Kojadinović


- Da li se bojite da Milan sutra može uraditi istu stvar kada je reč o Aleksandrovom školovanju?
- Ne znam. Ali tad će već imati posla sa državnim institucijama, koje će stati u zaštitu napredovanja i redovnog školovanja deteta.


- Da li vas ljuti to što Milan nije želeo da živi sa vašom sestrom niti da se oženi njome, a sada joj putem suda traži starateljstvo?
- Nema tu šta da me ljuti, samo me rastužuje razvoj situacije. Njegove izjave po novinama su kontradiktorne. U jednoj tvrdi da će imati drugo dete sa Severinom, a u tom periodu od pet meseci, kad su se rastali, nije viđao dete. Kome je tada trebalo Severina da se žali? Koji sud je to uzeo u obzir? Tužna je to balkanska priča o majci kao kultu porodice. Pravo nad detetom ne postoji kao oblik postupanja roditelja, već pravo za starateljstvo shodno dogovoru. U slučaju da jedna strana pokušava stalno da se dogovara, a druga naređuje šta bi želela, dolazi do sudskog epiloga i u tom slučaju sudija mora isključivo raditi po zakonu i Ustavu, koji štiti dete i njegova prava, bez obzira na to ko su roditelji.

Posvećena  sinu: Severina  i Aleksandar
Posvećena sinu: Severina i Aleksandar, Foto: instagram


- Šta Severina kaže o Milanu? Vređaju li je njegove izjave koliko je trošio na nju?
- Ne govori mnogo i ne pokazuje previše jer pazi da se to ne odrazi na Aleksandrova osećanja prema ocu. Snagu crpi verovatno iz svojih osećanja koja neizmerno poklanja svom sinu i u borbi da se izbori sama za svoje dete kao svaka majka. To što Milan izjavljuje koliko je svojih para dao u ljubavnom zanosu, maloj iskri o kojoj govori akademik Vladeta Jerotić, on je to dao zato što je hteo. Mislim da je imao predrasude o Severini na samom početku veze čitajući razne tabloide, a kad je uspeo da upozna dalmatinski orah, lepo oblikovan morem i burom, tada je verovatno shvatio da se ljubav ne kupuje, ali je bilo kasno.


- Severina je samo jedna od samohranih majki kojima su vezane ruke u potpunom vaspitavanju deteta, i to zbog tužbi i sporova koje ima sa njegovim ocem Milanom Popovićem. U čemu je ključni problem?
- Žalosno je što se u medijima samo govori o problemu „Severina kao samohrana majka“ , a ne govori se o povredi prava svih samohranih majki. Ključni problem je u zastarelim zakonima i načinu sudske primene. Trebalo bi se odmah uskladiti sa zakonima Evropske unije. Nisu Severini vezane ruke u vaspitanju deteta sa koliko će ga ljubavi i pažnje podizati, već su joj vezane ruke zbog čudnih rešenja koje donose sudovi u sprovođenju starateljstva, pritom kršeći sopstvene zakone koje je ta ista država donela potpisujući mnoge konvencije o zaštiti prava deteta.

Igor i Seve
Igor i Seve, Foto: privatna arhiva

 

Igor će morati da zasluži moje poštovanje

Marijani su smešne priče da je brak njene sestre i Igora Kojića marketinški trik, dok će zet njenu naklonost morati da zasluži. - Do sada nisam videla u svojoj okolini da je ljubav između žene i muškarca bila marketinški trik. Moja socijalna inteligencija mi ne dozvoljava da tako razmišljam i to ne prihvatam kao stav ovog naopakog društva u kojem živimo. Podsetiću vas na reći našeg divnog prosvetitelja akademika Vladete Jerotića, koji kaže: „Bog je dao muškarca i ženu da se dopunjuju, ne da se svađaju. Zaljubljenost je osećanje viđenja Boga u drugoj osobi. Ako u braku ljubav ne preraste u ljubav, može se izvrgnuti u mržnju.“ Ne gledam na Igora kao na nekoga ko treba da mi se dopadne više ili manje kao zet, gledam da moju pažnju imaju oni koji hrabro stoje uz moju sestru želeći da sa njom podele život. Ako se Igor dokaže u svom nastojanju i ljubavi, imaće sve moje poštovanje i podršku u potpunosti.

 

Severina razbija nacionalizam

Na pitanje da li je teško biti Severinina sestra i čime je to ona osvojila publiku u regionu, kaže: - Nije teško biti sestra Severine Vučković jer sam malo starija, pa je doživljavam kao mlađu sestru za koju ću uvek brinuti i na koju mogu biti ponosna. Nemam opterećenje šta tabloidi pišu jer sam čovek koji dolazi iz ozbiljnog nedeljnika. To što je Severina osvojila toliki broj onih koji je vole, govori o njenoj neiscrpnoj energiji da se suprostavi ustaljenim šablonima društva. Zato što razbija nacionalizam i predrasude o kojima nas lažu politika i naši političari. Severina na svom uspehu može zahvaliti samo divnim ljudima koji vole njene opuštene pesme, njenu koketnost na koncertima, ali i snagu da se suprostavi mišljenju i premijera i kardinala na sebi svojstven način. Ne robuje predrasudama ko je kakav, jer smo vaspitane u duhu da nam svaki čovek koji ide u susret nešto donosi, a da li je čovek, pokazaće brzo, kao i svoje namere.

 

Sestra Zdenka je ljubomorna na Seve

- Čini se kao da vaša sestra Zdenka Zunić nije karakterom i razmišljanima slična vama i Severini. Prvenstveno zbog njenog nedolaska na Severinu svadbu i nacionalističkih izjava? - Nismo ni ja ni Severina sličnih karaktera ni razmišljanja o nekim pogledima na život i naše bitisanje. Zašto bismo bile? Ali ono što duboko verujem je da imamo isto vaspitanje i da istinski nemamo te duboko ukorenjene nacionalističke poglede u odnosu na našu okolinu. Moja starija sestra ima svoj stav, verovatno po pitanju mlađeg muža kojeg je Severina izabrala, jer ona je starija žena patrijarhalnih nazora. Pre je ljubomorna na sestrin izbor i karijeru, ali da je ekstremna, to sigurno nije. U Srbiji je bila samo jednom i njen stav o Srbiji i Srbima je nevažan jer ni sama ne može da ga ima. Svoj izostanak opravdala je problemima koje ima i koji nisu baš, po meni, opravdavajući kad je venčanje naše sestre u pitanju.

Komentari (21)

Johhny

08.01.2016 16:43

Kako je moguce da Marijana Vuckovic moze da pominje drzavne institucije?!?! Ona je najveci prevarant grada Beograda! Ko god je radio/saradjivao sa njom zna o cemu pricam. Ne postoji niko koga nije prevarila i zakinula ga za pare. Ne samo da je krala firmu u kojoj je radila na razne nacine vec je otimala novac i od ljudi koji su radili posao, a ona im bila nadredjena (namerno ne spominjem firme/ljudi). Lepa je zena (iako je ovo slika od pre 10 godina koju sam joj ja licno sredjivao za casopis),

Nada

08.01.2016 20:21

@Johhny - Saradjivala sam sa Marijanom deset godina i mogu samo da kazem da je divan covek, humanista i urednik. Izuzetan prijatelj a vrlo hrabra i lepa zena Direktna i bez zadrske da kaze sta misli i pomogne u svakom trenutku Profesionalna i ostra kad je posao u pitanju U strukama koje se naslanjaju na novinarstvo ima puno medio kriteta ufranih da su nezamenjivi pa pretpostavljam da ih je urednica oterala pa otuda njihov jadac Ato sto im je godinama omogucavala honorar ne pominju Sramotno

Aleks

08.01.2016 17:02

Pa nek vidja dete kad je sa Severinom, bolje da ga tetka pazi nego da ga stalno slika i kaci po drustvenim mrezama kao reklamu, jadna Sevka, sva u problemima

dorcolac

08.01.2016 18:00

Sve je ovo glupost i nelogičnost šta ova žena priča. Sve što je rekla treba čitati obrnuto da bi se znala istina.

Teodora

08.01.2016 18:07

Kakav fotošop! Ko ne zna kako izgleda vaša sagovornica (a ja je znam) mogao bi, na osnovu fotografije koju ste objavili, svašta da pomisli. Da stekne utisak. Ovako... A što se izjava tiče - čist lični marketing.

sve

08.01.2016 18:08

Pametna žena!

Zvezdara

08.01.2016 18:27

@sve - Da li ova žena zna koliko je Milan dao para za porpdilišta u Srbiji i Hrvatskoj. Koliko je pomogao ljudima koji nisu u medijima i samo on zna. Milan ima malo vremena na raspolaganju kada je sin sa njim. Zašto Sevka ne dođe kod sestre u Bg na nekoliko dana u goste ili neka gospođa ode u Zg ako joj je stalo do sestrića. Zašto bi koristila Milanovo vreme i strpljenje. Ima Milan i svoju rodbinu da obiđe. Samo su vam pare važne.

johhny

08.01.2016 22:09

@sve - Pa naravno da ne zna ... ona jeste pametna, ali samo za sebe. Znas koliko nju zanimaju porodilista kako u Srbiji, tako i u Hrvatskoj. Samo, onaj je sam kriv. Kao da nije znao koga zeni ... a za Marijanu se vidi da je iz "iste fabrike" iz koje je i sestra izasla ...

Baja

08.01.2016 19:32

Šta hoće ova ženturača koja seje mržnju i šovinizam? Vratite Milanu Popoviću njegovo dete koje neodgovorna majka Seerina dovodi u nenormalne situacije .

Narator

08.01.2016 20:34

Sa Marijanom sam saradjivao deset godina i mogu da kazem da je divan covek , urednik i prijatelj Svako koje nije upoznao moze samo da ima predrasude preko ovog clanka u novinama Dobra i lepa zena spremna pomoci u svakom trenutku Vise pomaze od Milana Popovica iako je skromnih primanja Ostra i profesionalna kad je posao u pitanju zato je spremna s mnogima uci u konflikt

Johhny

08.01.2016 22:05

@Narator - Ona ni sa kim u kontinuitetu nije "saradjivala" ni 6 meseci, a ne 10 godina ... sanse nema da neko normalan ostaje u njenoj blizini toliko dugo (jedino ako ste imali zajedno neku kombinaciju ... krade slike sa neta, a ona ih prodaje svojoj firmi. Prezentuje se kao fina, a u stvari "druga Severina" ... Mogao bih jos satima da pricam o "situacijama" sa njom, ali ne zelim da trosim vreme na nju. Mada, moras priznati da sam joj dobro sliku sredio za novine :) Pusio se Photoshop dok sam je radio

Narator

08.01.2016 23:31

@Narator - Ne poznajem nijednog Johhnya iz doticne redakcije ali znam da se lazno predstavljas jer sam bio na snimanju tog dana u istom foto studiu sa drugim sagovornikom koji je cekao na fotkanje kod naseg kolege Mike Knezevica. Koju si ti fotku slikao i obradjivao mislim da ni sam ne znas Imas neki jadac prema Marijani jer te verovatno napusila i iz Photoshopa i iz redakcije jer takvi su nam upropastavali novine a na takve s laznim predstavljanjem bila je posebno raspolozena Ahaha Umri muski - nema deo

Violeta

08.01.2016 21:49

Mislim da je doticna osoba pogresila, treba sestri da se obrati da joj dovede ili da ode kod nje i da vidi sestrica. Nije njoj Milan brat, vec joj je Severina sestra....

GLE CUDA

08.01.2016 22:47

@Violeta - Pa nije joj brat ali bi mogao biti normalan jer je njegovo dete u pitanju. Ti si Violeta sigurno rasla bez tetke pa nemas taj osecaj Moj brat i snajka se isto tako razvlace po sudu i ja u tom haosu nemam prava vidjati dete sem kad mi se ukaze prilika Potpuno razumem Marijanu Ona je to trazila skromno od Milana samo jednom prosle godine koliko sam procitala Neka se stidi Milan bas ima neki jadac u sebi i okrutan je u postupcima

Milica

08.01.2016 23:16

@Violeta - Mislim da je zena bas ozbiljna i da je htela poruciti kako tabloidi svasta objavljuju dajuci sebi za pravo jer izvrcu onako kako njima odgovara Zena se lepo ogradila da je 2014 htela sestricu uruciti poklone za Bozic i da Milan nije ucinio svom sinu jer je tetka kao sto svi znate ko je ima jako bitna figura u odgoju deteta I on mi je neki hriscanin Neka mu je Bog upomoc i nek mu mozak prosvetli Stid ga bilo kakav muskarac i otac

KLEMENTINA

08.01.2016 22:58

O boze kakvi ste to hriscani u ovim danima Ostavite zenu na miru jer se ogradila i rekla da joj Milan nije dozvoljavao na njene molbe vidjati Aleksandra do 2014 Sad ga pretpostavljam vidja Cula sam da je dobra tetka i da bas posvecuje paznju svom sestricu Vidjaju je ljudi po gradu u setnji sa Aleksandrom Bas ste zli i smorovi Srecan vam Bozic i postanite bolji u ovoj godini

KRETEN

08.01.2016 23:38

A kako Milan Popovic moze dati milone porodilistima a placa poreze i doprinose zaposlenima na minimalcu bez obzira na diplomu ???? Pitam se zna li to Poreska Uprava Lepo je dati porodilistima ali ako si utajio stvarni porez znaci da si ti taj koji ih i upropastavas Svima kad bi se razrezao porez koliko zaradjuju bilo bi bolje u Srbiji i tad bolnice ne bi trazile milostinju Zar ne

Premijer

09.01.2016 01:37

Taj Milan se fura na cice a nikad nismo videli izvestaj koliki je porez platio u Srbiji Dobrotvor i humanista a da li placa uredno porez ili ga kao vecina lageruje na Kipru niko nezna Vucicu protresi malo i ovog manekena bez pokrica da vidimo kako od svoje plate moze dati pomoc od milion eura a placa minimalac kako mu pricaju zaposlenici po gradu a i nekim vodoinstalaterima i majstorima je dugovao pare za onu kucu koju je navodno poklonio svojoj cici

mihailo

09.01.2016 10:40

@Premijer - @ Premijer. Da, svet priča svašta i obožava da tračuje... " REČEMI JEDAN ČOVEK" , napisa Matja Bečković.. Treba da pročitate i poneki stih da naučite napamet.. A, tetka o porodičnom prljavom vešu na sva zvona... Tetka se SAMO guši u prašini koju dobri konji dižu za sobom... Treba tetka da uzme Bronhi. Lakše se diše.

Penzioner

09.01.2016 11:21

Sad i sestra ! Joooooj .......idem da popijem nesto za ciscenje od komentara i ovo dvoje sto se ne skidaju sa naslovnih strana Umesto da se bavimo i komentarisemo o ozbiljnim temama Bljak

niko

09.01.2016 15:44

i posto je ovaj tekst?