Merima Njegomir
Rajko Ristić
Merima Njegomir

Rajko Ristić

Merima Njegomir, Foto: Rajko Ristić

 Pevačica već dugo je na sudu zbog spora s „Diposom“, koji joj je 1998. iznajmio stan, a ona neko vreme nije plaćala stanarinu. Dug se u međuvremenu nagomilao, pa su stanodavci morali da potraže pravdu preko suda.

- Stan koji je bio predmet spora nalazi se u Ulici Narodnog fronta i Merima je tamo živela 16 godina sa četvoro dece. Plaćala je zakupninu 600 dolara. Taj ugovor je otkazan u aprilu 2008, a iseljena je u septembru 2014. U tom periodu od šest i po godina nije plaćala zakupninu jer je imala uverenja tadašnjih funkcionera da se očekuje zakon kojim će se dozvoliti otkup „Diposovih“ stanova trenutnim zakupcima - rekao je pevačicin advokat za Kurir.

Prema podacima s portala Sudovi Srbije, pevačicu trenutno jure izvršitelji zbog duga od 5.855 dinara za neplaćeni parking. Prvi osnovni sud doneo je presudu da je Merima dužna da plati ovu kaznu, ali pošto to nije uradila na vreme, na zahtev JKP „Parking servis“ sudija je angažovao izvršitelje za popis i oduzimanje imovine. Zbog dugovanja Merima ima problem i sa izvršiteljima, koje je sud odredio da joj plene imovinu radi naplate dugova.

Merima Njegomir

screenshot Youtube

Merima Njegomir, Foto: screenshot Youtube

 - Kad su je iselili iz stana, počele su da stižu presude za koje ona nije znala. Saznala je tek kad su joj došli izvršitelji na vrata da joj plene imovinu, uopšte nije bila uključena u sudski proces, nego su pozivi i presude bili upućivani preko oglasne table - kaže advokat. Simić se u proces uključio tek kad je pevačici stigla i treća tužba od „Diposa“, koju je takođe izgubila na sudu.

- Presuda je doneta u maju 2016. i po njoj je Merima dužna da plati 35.000 dolara u dinarskoj protivvrednosti za zakupninu od dve godine. Specifično je to što je Merima po ugovoru morala da napusti stan onda kada joj otkažu ugovor, a ako to ne bude učinila, platiće duplu stanarinu. Zato je dužna da plati 35.000 dolara umesto 17.500. To se zove ugovorna kazna. Moram da kažem da je apsurd to što Merima, kao istaknuti umetnik, od države nije dobila ništa osim nacionalne penzije. Ja sam već razgovarao s ljudima iz „Diposa“, pokušavamo da nađemo način da se taj dug balansira jer je nepravedno velika suma - rekao je advokat.

Komentari (11)

boyana

28.11.2017 15:26

Molim Vas, oprostite joj taj dug! Izvrsitelji da popisuju i naplacuju samo puku i jadnu sirotinju! Ipak je ovo pravna drzava i ista pravila vaze za sve, zar ne?! Sramota i za "umetnicu" i za njeno ponasanje, cuj 35.000,00 dolara nema odakle da plati!

Lela

28.11.2017 16:19

Шта је то још требала од државе да добије? Можда стан или вилу на Дедињу. Што је становала у стану који за који се плаћа закупнина 600 долара ако није могла да плати. Доста ми је више тих паразита који се каче на грбачи народа.

Stan

29.11.2017 13:14

@Lela - Da li je moguće da za svoj radni vek nije mogla kupiti neki stančić?! Ima kuću, pa neka tamo stanuje! I ona ima nacionalnu penziju! Kod nas glumci i pevači izleda imaju nacionalne penzije! Ima stanova i za 300 evra! Ali je imala nekog koji joj je obečavao kule i gradove i naravno nije ispunio!Imala je privilegiju i da peva,a da je prati orkestar RTS! Danas je više nema! A zašto?!Išćezao taj tip!

Jaca

28.11.2017 16:30

Zasto bi doticna dobila bilo sta od drzave??Ne razumem,zasto,tolike godine peva u to ne za male pare,i sad teeba drzava da je dotira!Svasta

Gile

28.11.2017 18:01

@Jaca - NIJEDNA DRZAVA NA ZEMALJSKOJ KUGLI NE RESAVA STAMBENA PITANJA PEVACA ,TAKO NE TREBA NI SRBIJA ,MERIMA KAD SE ISELILA IZ TOG STANA ,CEO STAN JE DOMOLIRALA ,VADILA JE CAK I WC SOLJE STA VISE RECI.TREBA JE I ZATO TUZITI.

sve

28.11.2017 16:56

Čovek kad je vidi rek'o bi finoća samo taka, na nivou. Iz Mire tri vraga vire, izreka je stara.

Ekica

28.11.2017 17:31

Pre dve godine,kada sam imao uvid,za grejanje je dugovala preko 1.000.000 dinara!

ss

28.11.2017 20:26

Kako je nije sramota? Još uvek je u radnom odnosu u Radio Bgd., prima nacionalnu penziju kao zaslužni umetnik, sredila je da joj ćerka dobije nagradu Grada za rođenje deteta (unučeta), prvo da bude 1. januara...

goci

28.11.2017 22:30

ovu zenu je mucno gledati dok puksava da peva, tacnije recitujue, krive grimase lica su jeziv prizor, a eto umislila da je neko i nesto a teska kamenjarka i hajduk i interesdzija

ŠIO MI GA ĐURA

29.11.2017 11:42

GOSPOĐA NIJE DOBILA NIŠTA SEM NACIONALNE PENZIJE??? A ŽIŽA?? ŠTA JE DOBILA ŽIŽA ZA 40 GODINA DRAMSKE UMETNOSTO. KOJA JE RADILA U POZORIŠTU ZA PLATU,PLAĆALA RFZO I PIO kao imnogi drugi A NIJE DOBILA NACINALNU. MERIMA PUTUJE PO SVETU ZA DEBELI HONORAR. IMA ČETVORO ODRASLE DECE. ZAR NIKO NE RADI?? SRAMOTA JE ŠTO JE SEBI DOPUSTILA DA JOJ PLENE IMOVINCU. PITAM SE SAMO NA KOM I GDE RAČUNU SU JOJ PARE OD NASTPUA PO KONCERTIMA. NIJE MI UOPŠTE ŽAO NJE I NJOJ SLIČNIH. HONORARI I PENZ, U DŽEP A POREZ??

nedjo

29.11.2017 12:30

da platimo mi za našu merimku