SEĆANJE VESNE RADUSINOVIĆ NA KARLA LAGERFILDA Marić i ja smo bili kod Karla u kući

Spisateljica Vesna Radusinović i njen suprug Milomir Marić imali su tu čast i zadovoljstvo da upoznaju jednog od najboljih svetskih dizajnera, Karla Lagerfilda, koji je danas preminuo u 86.godini života.

Vesna Radusinović i Karl Lagerfild
Vesna Radusinović i Karl Lagerfild, Foto: privatna arhiva

Čim su saznale srpske blogerke, pevačice, starlete… da je preminuo Karl Lagrefild, odmah su pohitale da na svoje društvene mreže kače statuse, slike, i odevne kombinacije u njegovim kolekcijama, kako bi se oprostile od dizajnera i ujedno pohvalile da su pazarile njegove skupe krpice. 

 

Sa druge strane, spisateljica Vesna Radusinović imala je prilike da upozna lično Lagerfilda pre deceniju, ali se time nikad nije hvalila. U razgovoru za "Alo!" otkrila je da je Karl bio pomalo hladan i rezervisan.

Vesna Radusinović
Vesna Radusinović , Foto: privatna arhiva

-Marić i ja smo upoznali Lagerfilda pre desetak godina u Monaku. Prišla sam mu i obratila mu se na nemačkom jeziku, iako sam mogla da to učinim i na engleskom. Želela sam da uradim intervju sa njim iuspela sam u tome. Odgovarao je prilično rezervisano i delovao je pomalo hladno i indiferentno. Međutim, iz nekog razloga, ni danas ne znam zašto, pozvao je Marića i mene u svoju vilu gde je  organizovao aukciju i prodavao antikvitete - priseća se Radusinovićeva za "Alo!"

-Tu su bili još i Džon Galijano, Đanfranko Fere, Džon Bon Džovi i mnogi drugi pripadnici svetskog džet seta- prisetila se Vesna Radusinović.

Podsećanja radi, Karl Lagerfeld, nemački modni dizajner preminuo je danas u 86. godini života. Kreativni direktor "Šanela" nedeljama unazad nije se osećao dobro, zbog čega je propustio nekoliko revija. Britanski "Miror" piše da je legendarni dizajner propustio dve modne revije u Parizu 22. janura, što je bio prvi put od kako radi za "Šanel" da se nije prošetao modnom pistom na kraju revije. Tada je kao razlog izostanka Karla Lagerfelda naveden umor.

Vesna Radusinović
Vesna Radusinović, Foto: privatna arhiva

Ekscentrični creator rođen je u Hamburgu 1933. godine, u bogatoj nemačkoj porodici, a u Pariz je emigrirao sa 14 godina, gde je i napravio veliki uspeh u svetu mode.

Stvaralaštvo I život Karla Lagerfelda obležio je rad u tri velike modne kuće: "Fendi" (čiji je deo bio od 1967. godine) zatim "Chloe", kojoj se priključio deset godina kasnije, a verovatno je najpoznatiji po angažmanu za "Šanel" gde je dugi niz godina bio kreativni direktor. Imao je i modni bred pod svojim imenom.

Vesna Radusinović
Vesna Radusinović, Foto: privatna arhiva

Kreirao je kostime za pozorišta i opere u Firenci, Beču, Salcburgu i Monte Karlu. Bio je i veliki ljubitelj fotografije. Neretko je sam slikao svoje modele, čak i objavio nekoliko knjiga sa svojim fotografijama, a zanimljvo je da su ga novinari zvali "Kajzer Karl".

Kada je njegov izgled u pitanju, zaštitni znaci bili su mu lepeza, bela kosa vezana u konjski rep i crne naočare za sunce. Govorio je četiri jezika - nemački, francuski, engleski i italijanski.

 

 

 

 

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi