Maja Nikolić
Alo!/Masanori Jošida
Maja Nikolić

Alo!/Masanori Jošida

Maja Nikolić, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Čini se da je za Maju Nikolić pitanje ko će nas predstavljati u Lisabonu i dalje otvoreno, iako se "Beovizija" završila još pre dve nedelje. Naime, nakon što se dan nakon proglašenja pobunila protiv pobede "Balkanike", zbog navodnog pevanja na plejbek, Maja sada tvrdi da je srpska evrovizijska pesma zapravo plagijat. 

Sanja Ilić i Balkanika

Alo!/Masanori Jošida

Sanja Ilić i Balkanika, Foto: Alo!/Masanori Jošida

- Prvi deo pesme "Nova deca" je plagijat i "Balkanika" ju je pre tri godine prvi put izvela u Guči, a taj nastup je prenosila Televizija "Pink 2". Dakle, ako vam kažem da je prvih 50 sekundi stare, odnosno trećina pesme, identičan sa pobedničkom, onda vam je jasno da je to više od tri takta, koliko propozicije evrovizijskog takmičenja dozvoljavaju - kaže na početku razgovora za "Alo!" Maja i dodaje:

- "Balkanika" mora da bude diskvalifikovana i očekujem da će, po zahtevu RRA, RTS to uraditi. To je trebalo da urade kada se utvrdilo da je Danica Krstić pevala na plejbek, ali je RTS iz nekog razloga ipak odlučio da zažmuri nad tom činjenicom. Čak je i zvanični evrovizijski sajt objavio ovu priču. Ono što me najviše boli je činjenica da ovu prevaru plaća narod Srbije - kaže Maja i ističe:

- Konačno je izašla na videlo Sanjina bahatost i prevara, iako mi je od prvog trenutka bilo jasno da se radi o nameštaljci. Neka mi neko objasni, da li je normalno da RTS Sanjinom sinu da 20.000 evra da režira spot za evrovizijsku pesmu? Brat Sanje Ilića je svake godine vodio srpsku delegaciju na "Eurosong", a njegov otac je godinama radio na RTS-u. Svima je jasno da se ovde radi o porodičnoj manufakturi - kaže pevačica i dodaje:

Maja Nikolić

Printscreen/RTS

Maja Nikolić na Beoviziji , Foto: Printscreen/RTS

- Meni je samo stalo da "Balkanika" bude diskvalifikovana, jer ne želim da nas blamiraju u Lisabonu i pevaju na plejbek. Ukoliko se to i desi, logično je da onda pošaljemo drugoplasiranu Sašku Janković ili da se takmičenje ponovi. Međutim, mislim da bi Saška bila dobar izbor, jer ima odličnu pesmu, sjajan je vokal i što je najvažnije, ne peva na plejbek - kaže Maja i dodaje da neće stati dok ne istera pravdu.

Saška Janković

M.Jošida

Saška Janković, Foto: M.Jošida

- Jedina sam koja je imala hrabrosti da digne glas protiv nepravde, već odmah po završetku "Beovizije", a onda su se i drugi pridružili. Jednostavno, neću stati dok pravda ne pobedi - kaže Maja na kraju.

S druge strane, pozvali smo Sanju Ilića da bismo dobili komentar od njega, ali se do zaključenja broja nije javljao na telefon. 

 

Komentari (6)

Mensista

05.03.2018 05:50

Nijedna pesma nije bila bog zna sta. A, ko ovu Maju uopste neko pita za misljenje u vezi toga ? Svako ko gubi ima pravo da se ljuti. Ignorisite komentare te gubitnice.

dexxx

05.03.2018 06:00

Narode..mislim da je ovoga puta Maja Nikolic u pravu... dobro se i jasno sve vidi...ne znam zasto cute celnici RRA

Olja

05.03.2018 08:14

Pusti ga, ženo, više na miru! Imaš li ti pametnija posla u životu? Pesma je super!

Dora

05.03.2018 08:38

Mozda je ovo sve istina sto Beti Bup prica,ali ni njena pesma nije za Evroviziju.Stavise,jos je gora.Kome treba njeno deranje?

MusicO

05.03.2018 10:50

@Dora - Dora da ne misliš da je isuviše veliki kompliment za Maju nazvati je Bety-Boop?

Meda

05.03.2018 17:15

@Dora - Ja ovu Maju Nikolic ocima ne mogu da vidim. Ali ako je zena rekla nesto sto je cinjenica, zasto je pljuvati? Koliko vidim, izasla je prilično argumentovano, a zna se kako kod nas sve funkcioniše, tako da verujem da je u pravu. I jos nesto. Ne znam zasto pitas kome treba njeno deranje, ona i nije preporucila sebe, nego Sasku.