EKSKLUZIVNO ZA ALO! Kum pokojnog pevača otvorio dušu i rekao: Slika ovog čoveka bila je sa Tozovcem u njegovom novčaniku do poslednjeg dana!

Drhtavim glasom govorio o dugogodišnjem prijatelju i kumu

Tozovac
Tozovac, Foto: Masonori Jošida Alo!

Predrag Živković Tozovac (85), kojeg su mnogi nazivali najvećim gospodinom srpske narodne muzike, a od milošte, kao znak muzičke veličine, srpskim Džonijem Kešom, preminuo je juče na Vojnomedicinskoj akademiji od posledica koronavirusa.

Iako su njegovi prijatelji i članovi porodice verovali da će mladalački duh, koji je uvek imao, biti jači od virusa, nažalost Predragovo srce nije izdržalo. Poslednje dane života proveo je na respiratoru.

Ratko Rađenović, venčani kum legendarnog pevača, u emotivnoj ispovesti za „Alo!“ kaže da više ništa neće biti isto, te da će mu najbolji prijatelj faliti svakoga dana.

- Poslednji put sam ga video pre tri i po nedelje, pre nego što je otišao u KBC „Dragiša Mišović“. Činilo se da će se izvući jer su ga otpustili na kućno lečenje, međutim stanje mu se naglo pogoršalo i prebačen je na VMA - priča drhtavim glasom za „Alo!“ pevačev kum.

Tozovac sa kumom Ratkom
Tozovac sa kumom Ratkom, Foto: privatna arhiva

- Mi smo bili najbolji prijatelji. Družili smo se čitavog života, ali poslednjih 20 godina intenzivno. Nedostajaće mi naši razgovori, njegovi saveti. On je bio najinteligentniji i najbolji čovek kojeg sam ikada upoznao - kaže on i dodaje:

- Bio je najveći ljubitelj života, pionir življenja. Zapravo, bio je sublimacija inteligencije, emocije i pameti. U novčaniku je nosio fotografiju svog oca kojeg su streljali kada je imao samo 5 godina. Zamislite kakav je to bio čovek, koji je do smrti nosio fotografiju oca kojeg praktično nije ni poznavao. Bio je pun empatije i od ljubavi satkan. Iz životne tuge i rapsodije, napisao je najlepše ljubavne pesme - govori Rađenović o svom kumu sa puno emocija.

Žena u teškom stanju, ne može da priča!

Na telefon supruge Predraga Živkovića Tozovca javila nam se njena rođena sestra. Rekla nam je da je Mima jako loše podnela smrt svog supruga.

- Mima ne može da govori. Potpuno je slomljena, razumete. Tek su joj javili da je preminuo, a nije mogla ni da ga čuje ni da ga vidi zbog toga što je bio na respiratoru. Samo plače i ne može da prihvati da ga više nema... Ne znamo kada će biti sahrana, on je preminuo na VMA i još uvek se tamo nalazi - rekla je za „Alo!“ Mimina sestra u toku jučerašnjeg dana.

Kako nam je ispričao, njegov porodični kum bio je i Branko Ćopić, ali je više cenio, kako kaže, poeziju Predraga Živkovića.

- Poznavao sam ja i Dučića i Desanku Maksimović i mnoge druge velike pesnike, ali tvrdim da je Toza bio veći od svih njih. Njegove pesme su antologijske i koju god da pročitate, shvatićete o čemu pričam - kaže on.

- Bio je građanin sveta, nosio je barjak ljubavi i bio je moj saputnik u besanim noćima. Mali broj ljudi zna da je Tozovac patio od nesanice, kao uostalom i mnogi veliki umovi. Ivo Andrić je takođe patio od nesanice. Tako smo Toza i ja proveli mnoge besane noći skupa, boreći se protiv nje - priča drhtavim glasom za „Alo!“ Ratko Rađenović.

Kako nam je ispričao, zauvek će mu ostati zahvalan na druženju i savetima koje je dobijao od njega. O ljubavi Mime i Predraga Živkovića Tozovca, kaže, mogla bi da se napiše knjiga, a njemu je drago što joj je upravo on kumovao.

- Mima je bila Tozina životna ljubav, snaga, podrška, potpora... Voleo ju je 40 godina. Meni je pripala čast da ih venčam i žao mi je što se to desilo na kraju njegovog života. Mislio sam da su godine pred njima, te da će poživeti još dugo - završava svoju ispovest za „Alo!“ kum Predraga Živkovića Tozovca.

Estrada u suzama nakon smrti legedarnog pevača, potresnim porukama se opraštaju od Tozovca! Više o tome OVDE.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi