BELGRADE na Adi Ciganliji
Foto Alo/Nenad Vujanović
BELGRADE na Adi Ciganliji

Foto Alo/Nenad Vujanović

Foto Alo/Nenad Vujanović

Muzički bar na otvorenom - Cloud Ada, koji će okupiti najveća imena domaće rok i pop scene, biće održan tokom sledeća dva vikenda na Adi Ciganliji, a organizatori poručuju da je koncept potpuno prilagođen epidemiološkoj situaciji.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je otvorio današnju konferenciju u Starom dvoru, rekao je da je Grad podržao organizovanje te mužičke zabave na otvorenom, koji će obuhvatiti u smanjenom obimu programe Bir festa i Nedelje muzike.

Ada Ciganlija

ATA

Foto: ATA

Kako kaže, Cloud Ada će biti organizovana na jedinstven način, sa binom koja će se nalaziti u vodi i naglašava da će mere zaštite biće poštovane.

- Krećemo sa organizacijom prvog takvog javnog dogadjaja, nadam se da će se to pokazati uspešnim, sasvim sam siguran da će ovo biti početak postepene normalizacije situacije u nasem gradu, poštujući sve mere koje su na snazi - naveo je Vesić.

On je ukazao i da će održavanje takvog događaja značiti i veći broj stranih turista i podsetio da je njihov broj zbog epidemije u avgustu bio za 94 odsto manji nego u avgustu prošle godine.

Muzički bar na otvorenom održaće se od 11. do 20. septembra kod sudijskog tornja na Adi Ciganliji, ulaz je besplatan uz jednu konzumaciju, a broj stolova i mesta je ograničen.

Program od 11. do 13. septembra posvećen je Bir festu, dok je od 18. do 20. septembra određen za izvođače Nedelje muzike.

Međutim, ostaje da se vidi šta će na organizovanje ovakve manifestacije reći Krizni štab za borbu protiv kovida-19 i, posebno, dr Predrag Kon. Podsetimo, trenutno je na kulturnim manifestacijama dozvoljeno okupljanje do 500 ljudi na otvorenom.

Pročitajte još: