Jelena i Novak Đoković
Profimedia
Novak Đoković komšije

Masanori Jošida

Foto: Masanori Jošida

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, prošle godine pazario je čitav sprat u novoizgrađenom novobeogradskom luksuznom naselju u sklopu kojeg ima dve prostrane terase, ali i tri garažna mesta. Iako rezultati na sportskim terenima kažu da trenutno nema boljeg tenisera od Đokovića, ekipa „Alo!“ uputila se u luksuzno novobeogradsko naselje kako bismo, sa komšijskog terena, saznali kakav je Nole kao komšija. 

PROČITAJTE I:

Jelena i Novak Đoković

Profimedia

 

- Šta možemo da vam kažemo o Noletu? Pa on je najobožavaniji Srbin i naš najbolji ambasador. Sama činjenica da živi u našem bloku i da nam je komšija, čini nas presrećnim i preponosnim. Nije mala stvar kada kažete da živite u Noletovom komšiluku - rekla nam je vremešna gospođa dok je šetala psa ispred zgrade u kojoj je najbolji teniser sveta pazario svoju nekretninu. Dodala je da ga je do sada videla samo jednom, ali da od uzbuđenja nije stigla ni da ga fotografiše, ni da mu traži autogram. Učiniće to, kaže, prvom sledećom prilikom.

Jelena i Novak Đoković

Profimedia

Jelena i Novak Đoković, Foto: Profimedia

Đokovića je samo jednom sreo njegov mlađi komšija, koji nije želeo da se fotografiše, ali koji nam je otkrio u kakvom stanu živi porodica najboljeg tenisera na svetu. 

Novak Đoković komšije

Masanori Jošida

Foto: Masanori Jošida

- U, Nole ima najveću nekretninu ovde. Ogromnu! - rekao nam je i pokazao nam zgradu u kojoj Nole živi s porodicom, kada god je u Srbiji.

- Retko viđam njega, češće Jelenu i decu, kao i Noletove roditelje. Divni su svi skupa, cela porodica je prijatna i ljubazna - rekao nam je mlađi muškarac. Na pitanje koliko košta kvadrat u tom naselju, odgovorio nam je:

- Kažu da košta oko 3.000 evra. Možda je u izgradnji bio nešto jeftiniji, ali sada se cene kreću od 3.000 evra pa naviše. Njegov stan ima oko 300 kvadrata, pa kada pomnožite te dve cifre, dobijate brojku od koje će vam se zavrteti u glavi - dodao je on pre nego što nas je pozdravio i otišao svojim putem. S druge strane, Noletova komšinica nam je opisala prvi susret sa najboljim teniserom sveta.

Jelena i Novak Đoković

Profimedia

Jelena i Novak Đoković, Foto: Profimedia

- Videla sam jednom Noleta kako ranom zorom trči oko bloka. Verovatno je to njegova rutina u sklopu svakodnevnog treninga. Divan je mladić, kulturan i nasmejan. Čini se da je veoma skroman. Svima se osmehuje i pozdravlja svakog, zastane da se slika s decom - rekla nam je još jedna Noletova komšinica, koja nije želela da se fotografiše.

PROČITAJTE I:

Novak Đoković

Alo/Marko Metlaš

 

Iako je i sam vlasnik nekoliko restorana i kafića u Beogradu, kako smo saznali, Nole voli da poseti restoran Saše Kovačevića koji se nalazi u kvartu u kojem živi.

Novak Đoković komšije

Masanori Jošida

Foto: Masanori Jošida

- Nole je dolazio nekoliko puta kod nas na prvu jutarnju kafu. Divan je i galantan mladić. Ne ponaša se kao zvezda, naprotiv. Od njega bi svi trebalo da uče kako da se ponašaju - rekao je za „Alo!“ Dušan, konobar u restoranu Saše Kovačevića.

Novak Đoković komšije

Masanori Jošida

Foto: Masanori Jošida

U prodavnici u bloku, u kojoj svi stanari pazare jer druge radnje nema, nisu ga videli. Kažu, žao im je zbog toga.

- Znamo da ovde ima stan, ali kod nas još uvek nije pazario. Neki drugi članovi njegove porodice jesu, ali on još nije dolazio. Kada god čujemo da je u Srbiji, pomislimo da ćemo ga možda videti, ali još nismo imali sreće - rekli su nam zaposleni u prodavnici kroz smeh.

PREPORUČUJEMO I: