Zvezde Granda, Saša Popović
alo!
Zvezde Granda, Saša Popović

alo!

Zvezde Granda, Saša Popović, Foto: alo!

Saša Popović odskora je zvanično penzioner, ali i honorarac, i to verovatno najplaćeniji u Srbiji.

Penzioneri mogu da pozavide Saši na angažmanu u „Zvezdama Granda“, gde godišnje prihoduje 200.000 €

Otkako je jednoj stranoj kompaniji prodao svoj udeo u „Grandu“, bivši generalni direktor ove produkcije prima platu u iznosu od 200.000 evra godišnje, saznaje Kurir od izvora bliskog Popoviću.

Njegovo angažovanje u emisiji „Zvezde Granda“, čiji je zaštitni znak još od 2004. godine, košta po emisiji 5.000 evra. To znači da će Popović samo u ovom mesecu, u kome će se prikazati pet emisija, prihodovati 25.000 evra, što bi u Srbiji poželeo svaki penzioner.

Saša Popović

Screenshoot Youtube

Saša Popović, Foto: Screenshoot Youtube

Saša se sada vodi kao specijalni savetnik zadužen za „Zvezde Granda“, u čije je snimanje detaljno uključen. On je i dalje maksimalno posvećen osmišljavanju koncepta emisije, kandidatima, organizaciji svega u vezi sa produkcijom, te žiriju, njegovom sastavu i balansiranju među članovima. Ovaj dil na koji je Popović pristao odnosi se zapravo na devet meseci njegovog honorarnog rada u „Zvezdama Granda“, kada se emisija premijerno emituje, dok su jul, avgust i septembar rezervisani za odmor.

Novac koji Popović zarađuje ne treba da čudi ako se zna da su „Zvezde Granda“ već godinama najgledanija zabavno-muzička emisija i da produkcija i televizija prihoduju znatnu sumu od reklama. Kao generalni direktor „Grand produkcije“ zarađivao je znatno više nego sada, ali rešio je da ipak uspori tempo, pa od početka ove godine više nije na toj funkciji.

Kako bismo čuli utiske čelnika ove muzičke emisije, pozvali smo PR službu „Granda“, koja nije potvrdila, ali ni demantovala našu informaciju.

"Sve što se tiče poslovnih poduhvata Saše Popovića i „Grand produkcije“ možemo da komentarišemo, ali ne i ono što se tiče njegovih privatnih stvari", poručili su nam ljubazno iz PR službe.

Saša Popović

printscreen

Saša Popović, Foto: printscreen

Činjenica

51 odsto kapitala „Grand produkcije“ Saša i Brena prodali su 2014. za 15 miliona evra
Prodajom preostalih 49 odsto kapitala postali su bogatiji za još 15 miliona evra
24 odsto je bio Sašin udeo u vlasničkoj strukturi pre poslednje prodaje i pripalo mu je 7.350.000 evra
25 procenata je posedovala Brena i dobila je 7.650.000
Kao manjinski vlasnici „Granda“, Saša i Brena su 2019. zaradili približno po 950.000 evra
Ove kalendarske godine emitovaće se oko 40 emisija, što znači da će Popović zaraditi 200.000 evra

Popović o novom statusu

Popović je zvanično otišao u penziju 1. novembra prošle godine, ali je najavio da neće prestati da radi. Da od penzije neće da živi, potvrdio je i sam u izjavi za Kurir, kada je proslavio s kolegama važan dan. - Kao penzioner živim kao bubreg u loju. Imaću malu penziju, ali ne znam da li može od toga da se živi. Mogao sam od aprila da odem u penziju, tada kada sam napunio 65 godina, ali, eto, još malo sam produžio. Nije važno kolika će da bude penzija, nego dokle ću da je primam - naglasio je tada bivši direktor „Granda“.

Saša Popović

Printscreen

Saša Popović, Foto: Printscreen

 

Komentari (1)

Bata

28.02.2020 10:31

Ko se bahati i hvali priziva lopove.