Katarina Živković
Printscreen
Katarina Živković

Printscreen

Katarina Živković, Foto: Printscreen

Pevačica Katarina Živković nedavno je saznala da boluje od insulinske rezistencije, što ju je preplašilo i nateralo da svoj život promeni iz korena.

PROČITAJTE JOŠ:

Katarina Živković

Alo!

U emotivnoj ispovesti za „Alo!“ je otkrila da je otišla kod lekara kada je primetila da nešto nije u redu sa njenim zdravljem, ali i da nije mogla da zaustavi suze kada joj je doktorka rekla da je stres koji je preživela u ranoj mladosti bio okidač za bolest.

Katarina Živković

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

- Uradila sam običnu krvnu sliku, koja je pokazala da sam savršeno zdrava, ali i da imam izvesna odstupanja kada je reč o šećeru. Nakon toga uputili su me na test opterećenja glukozom, koji je pokazao da bolujem od insulinske rezistencije - priča Kaća i nastavlja:

- O toj bolesti ništa nisam znala, osim onoga što sam na internetu mogla da pročitam. A to što sam pročitala, bolje da nisam - iskrena je ona.

- Doktorka je želela da zna sve o mom životu i načinu ishrane. Tražila je uzrok. Budući da u najbližoj porodici niko nema šećernu bolest, odmah je isključila nasledni faktor. Takođe, godinama treniram i zdravo se hranim, tako da ni loša ishrana i nedostatak fizičke aktivnosti nisu bili uzrok moje bolesti. Kada smo iscrpeli sve moguće uzroke, doktorka mi je prišla sa psihološke strane, a u jednom trenutku je iz mene izvukla ono što je bilo najdublje skriveno i najbolnije u mom životu. Plakala sam dok sam joj pričala da sam počela da pevam po kafanama dok sam išla u osmi razred, a plakala sam i dok sam pričala o takmičenja u „Zvezdama Granda“ i stresu koji sam proživljavala kao devojčica - kaže iskreno Kaća za „Alo!“. 

Katarina Živković

Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

- Nikada nikome nisam pričala o tome jer sam mislila da je to sve normalno, da se podrazumeva, ali mi je doktorka objasnila da nije normalno da izdržavam porodicu u godinama u kojima su se moje drugarice igrale i bile deca - kaže Kaća. Kako nam je poverila, taj razgovor sa doktorkom za nju je bio lekovit.

- Otišla sam na vreme i otkrila svoj problem u početnoj fazi. Promenila sam način ishrane, izbegavam stresne situacije i negativne ljude i pijem lekove. Ubuduće ću redovno kontrolisati šećer i trudiću se da moja bolest ne napreduje - kaže ona. 

Katarina Živković

Printscreen Instagram

Foto: Printscreen Instagram

Nedostaju mi samo grickalice!

Kaća otkriva da je morala da redukuje ishranu i kontroliše unos šećera u organizam, ali da joj to ni najmanje ne smeta. - Nikada nisam ni volela da je jedem slatko, ali mi najviše nedostaju grickalice. Obožavala sam čips, grisine, kikiriki i sve ostale nezdrave grickalice - rekla je Kaća.

PROČITAJTE JOŠ:

Katarina Živković

Alo!