jelena i nole
Instagram/jelenadjokovicndf
jelena i nole

Instagram/jelenadjokovicndf

jelena i nole, Foto: Instagram/jelenadjokovicndf

Jelena Đoković, supruga našeg slavnog tenisera, objavila je na svom Instagram profilu video koji je iznenadio mnoge. 

Naime, ona je postavila video koji su mnogi ocenili kao širenje dezinformacija i teoriju zavere.

U snimku bivši američki doktor objašnjava svoje viđenje pandemije, a Jelena je uz video pozvala ljude da joj kažu njihovo mišljenje o datoj teoriji:

- Toliko videa kruži danima, različite teorije o uzrocima Korone, metodama lečenja, prevencije... Evo ga jedan koji sam dobila pre neki dan. Ko ima vremena nek pogleda. Baš me zanima šta mislite. Pišite! 

Dok su jedni ocenili da je ovo jedina teorija koja "pije vodu", drugi misle da je to samo još jedna od teorija zavere.

Jelena Đoković

Tanjug/Jaroslav Pap

Jelena Đoković, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Teorija zavere?

"Poštovana gospodjo Djokovic, jako je neodgovorno što neko kao Vi, ko drži do obrazovanja i nauke, širi teorije zavere i to pred milionskim auditorijumom. Većina navedenih informacija nisu potkrepljene naučnim dokazima i samo su puko nagađanje osobe koja ne razume fiziku. Nadam se da ćete sledeci put istražiti malo više temu pre nego što podelite ovakav sadržaj.", stoji u komentarima pored objave, na koju su se nadovezali i drugi pratioci Jelene Đoković:

"Uzeli ste mi misao! Umesto sada da fokusiramo svu energiju da se sa ovim virusom izborimo, svet seje teorije zavera! Pa stvarno je neodgovorno širiti ovakve dezinformacije bez ikakvih dokaza. Ja sam environmental epidemiolog i slažem se u potpunosti da 5G, wifi i ostala zračenja mogu da povećaju rizik mnogih kancera, ali da je infekcija povezana sa tim nema nikakve logike ni dokaza. Ovo je isti tip korelacije kao i za vakcinu MMR i autizam. Skroz neodgovorno i strašno! Kao da slušam antivaxera! Daj da ne plašimo ljude sad kad smo već u krizi."

"To je dr Tomas Kauan, kome je u Kaliforniji oduzeta medicinska dozvola zbog "neprofesionalnog ponašanja" i "nemara"." - objasnila je jedna Amerikanka koja je upoznata sa likom i delom bivšeg doktora sa video snimka.

"Jelena, podržavam vaš dobrotvorni rad, pogotovo u polju ranog obrazovanja. Vidim da imate veliku publiku, zato mislim da je u najbolju ruku neodgovorno, a u najgoru opasno, da neko poput vas, sa ovolikim brojem pratilaca, dijeli sadržaj koji nema veze sa naukom a ni sa zdravim razumom."

Pogledajte video:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Apr 1, 2020 at 1:04pm PDT

 

 

 

 

Komentari (8)

Djura

02.04.2020 09:47

Ko je ova?

Saša

02.04.2020 18:27

@Djura - Gospodjo Djoković. Odlično ste se udali. Čuvajte decu i uzivajte

Bata

02.04.2020 10:24

Ja se mnogo, mnogo plasim da ste Vi u pravu Jelena!!!

Robespierre

02.04.2020 15:45

@Bata - Da,ona je u pravu!

violeta

02.04.2020 12:28

U vise oblasti sam primetila da ima praznina u znanju koje prezentuje ! Zasto se uporno trudi da bude vazna, glavna, pametna ? Ne treba joj to pametovanje pored Noleta ! Neka se malo zaustavi i utisa !!

Ja

02.04.2020 12:49

Cuti jadno dete kada nemas pametno sta da kazes. Brukas naseg idola i boga Noleta. Bravo Nole

Sladjana

02.04.2020 18:20

Trebala je da se zadrži na objavljivanju sta je ručala i fotogtafija!!!

Nina

02.04.2020 20:46

Jelena ima pravo da na svom profilu objavi šta želi.Da imam profile na društvenim mrežama i ja bi isto podelila.Poslušajte malo i našu izuzetnu doktorku Danicu Grujičić šta kaže povodom Korone.Ne pljujte i osuđuje unapred.Uključite mozak i saberite 2+2. Ove stvari su realnost a ne Teorija zavere.To vam je kao sa đavolom- njegova najveća prevara je da uveri ljude da ne postoji.