Ceca Ražnatović
Youtube/printscreen
Ceca Ražnatović

Youtube/printscreen

Ceca Ražnatović, Foto: Youtube/printscreen

Od toga da su neke pesme posvećene njenoj deci, preko toga da joj je Dino Merlin poklonio "Beograd", da su "Kukavicu" odbile mnoge pevačice, do toga da je numera "Idi dok si mlad" bila namenjena Vesni Zmijanac, kao i to da deo u pesmi "Didule" nije htela da otpeva, ali je posle mnogo ubeđivanja ipak pristala.

Dvadesetčetiri godine nakon objavljivanja pesme "Isuse", otkriveno je da je ova numera, sa albuma "Emotivna luda" iz 1996. godine, bila pesma koju je otpevao Oliver Mandić ali je nikada nije objavio. Naime, Oliver je krajem 1989. godine snimio tu pesmu, želeći da je objavi na svom albumu, ali je posle mnogo razmišljanja ipak odustao.

U to vreme Marina Tucaković radila je album za Cecu, te je ponudila najpopularnijoj pevačici tog doba da je otpeva. Ceci se odmah dopala i pristala je, a Marina je potom napisala tekst, dok je muziku radio Oliver Mandić.

To je bio Cecin osmi album, a urednik na albumu bio je Kornelije Kovač. Muzički kritičari tog vremena su govorili da Ceca poseduje izuzetno emotivan glas, te ozbiljne tekstove i pesme koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Komentarisali su da je definitivno sazrela i kao žena i kao pevač, što njenoj interpretaciji daje jednu posebnu crtu emotivnog naboja.

Oliver Mandić i Marina Tucaković

Printskrin Clip.rs

Oliver Mandić i Marina Tucaković, Foto: Printskrin Clip.rs

Najpoznatije balade sa ovog albuma su "Rođen sa greškom", "Mrtvo more" i "Ličiš na moga oca", a svakako najveći hitovi, koji se i danas slušaju podjednakim intenzitetom, su "Neodoljiv, neumoljiv", "Doktor", "Isuse" i "Kad bi bio ranjen". Album je prodat u tiražu od 210.000 primeraka.

Tajne Cecinih pesama uvek su intrigirale javnost, a nedavno je objavljena istina o tome kako su nastajali hitovi koje slušaju sve generacije.

Pročitajte još: