Snežana Dakić šokirana navodima da je dobila posao u Direktoratu za radijaciju: "Ja savetnica za nuklearnu tehnologiju? Ma dajte!"

Alo! / Vesna Đorđević | vip 2020-05-25 14:25:54 2020-05-25 14:25:54

Ona ni sama ne zna zbog čega je vest o njenom poslovnom angažmanu toliko uzdrmala domaće medije, kada, kako kaže, nije radila ono u šta se ne razume. Naprotiv.

Instagram/printscreen

Kao grom iz vedra neba u toku jučerašnjeg dana odjeknula je vest da je Snežana Dakić, dugogodišnja novinarka i voditeljka, postala savetnica u Direktoratu za radijacionu i nuklearnu sigurnost.

Snežana je ekskluzivno za "Alo!" ispričala o kakvom je zapravo angažmanu reč.

- Nisam nikakva savetnica, a naročito ne za nuklearnu tehnologiju. Moj angažman u Direktoratu za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost je bio isključivo novinarski. Ovih dana moj šestomesečni ugovor ističe - rekla je u razgovoru za „Alo!“ Snežana, te objasnila šta je tačno bio njen zadatak u ovom Direktoratu.

- Bila sam zadužena za sadržaj na njihovom portalu, kao i za komunikaciju s medijima. To su teme o primeni nuklearnih tehnologija u medicini, poljoprivredi, nauci, energetici, proizvodnji. Jedna od važnih delatnosti ovog tela je i rad za stanovništvo i sa stanovništvom i edukacija u oblasti sigurnosne kulture - kaže ona i dodaje:

- To je samo jedna u nizu mojih novinarskih aktivnosti. Bavim se i javnim nastupom, a saradnici Direktorata često učestvuju na raznim konferencijama.

Ona ni sama ne zna zbog čega je vest o njenom poslovnom angažmanu toliko uzdrmala domaće medije, kada, kako kaže, nije radila ono u šta se ne razume. Naprotiv.

- Novinarstvom se bavim 30 godina, a dobar novinar može da se pripremi za svaku temu, pa i ovu. To što govorim pet stranih jezika mi je omogućilo i da obrađujem novosti iz stranih izvora - kaže Dakićeva.

Tužna je što se ovaj angažman završava i što je ugovor trajao samo šest meseci, ali je srećna zbog stvari koje je zahvaljujući ovom poslu naučila.

- Bila je ovo lepa profesionalna promena za mene, dok se ne ukaže prilika za neki kvalitetan tok-šou na televiziji. Nadam se da ćete me od septembra opet gledati na malim ekranima - rekla je Snežana Dakić za „Alo!“.

Expand player
Pogledajte više