Ivan Zablaćanski
Promo
Ivan Zablaćanski

Promo

Ivan Zablaćanski, Foto: Promo

Ekipa predvođena rediteljem Romanom Majetićem požrtvovano radi da postigne obećani kontinuitet, i da od septembra pred gledaocima bude 120 uzbudljivih epizoda, a atmosfera koju na setu vlada to i nagoveštava. Uprkos visokim letnjim temeperaturama, Ivana Zablaćanskog zatekli smo u vojničkoj uniformi, sa oficirskom kapom, koji ističe da mu, kada je reč o poslu, ništa nije teško.

- Bože moj, podnosi se sve za glumu. Imamo klimu u studiju, u enterijeru, tamo se rashlađujemo. Verujem da tim vojnicima u uniformama, kao ni našoj vojsci danas, nije prijatno, ali to je posao - s osmehom kaže Ivan.

Ivanov posao u ovoj seriji, koja se odvija u periodu od 1912. do 1915. u Kraljevini Srbiji, jeste da nam prenese lik jednog od pomoćnika čuvenog oficira i obaveštajca Dragutina Dimitrijevića Apisa.

- Igram mladog srpskog oficira Stefana Kalinića. On je Apisova desna ruka, Crnorukaš, donekle negativan lik, ali kao i svaki drugi vojnik ima i svoje kvalitete i mane. Branim ga, u svakom slučaju. On nije istorisjka ličnost, verovatno neko njemu sličan jeste postojao, ali ne pod tim imenom i prezimenom, što mi daje mogućnost da pravim svoju priču i da ga sam osmislim - upoznao nas je Ivan sa svojim likom.

Ivan Zablaćanski

Promo

Ivan Zablaćanski, Foto: Promo

Za svog direktnog partnera, Slavišu Čurovića koji tumači Apisa, sa kojim je već sarađivao, Ivan ima samo reči hvale, tvrdeći da je odličan partner i da na setu drži sve konce u svojim rukama, pa može uvek da se osloni na njega. Zadovoljan je i ostalim kolegama, ali i veličinom projekta i grandioznom scenografijom, što do sada, kako tvrdi, nikada nije video. Ipak, zbog ove serije mladi Zablaćanski je morao da uči neke vojničke veštine, a tu je pronašao i novu ljubav.

Naučio sam da jašem. Idem na jahanje,to je nešto novo što mi je ova serija donela i mnogo mi prija. Konji su divne životinje i nastaviću time da se posvećujem i nakon snimanja ove serije. To je možda moj novi hobi ili nova ljubav, ko zna! Odlazak van grada, da se opusti čovek i razgovara sa životinjama. A što se tiče pucanja, za sada sam ispalio samo jedan hitac, dakle, nisam pucao, a nadam se da hoću, ali tu mi ne treba priprema jer sam to već radio na nekim serijama, a i uvek je tu neko ko je zadužen da nas uputi kako treba da izgleda scena - objašnjava glumac.

Kad je već pomenuo ljubav, pitali smo Ivana da li je u liku mladog srpskog oficira snimao i takve scene.

- Za sada, nisam. Postoji jedna devojka koja privlači pažnju, ali to je nešto što će se tek kasnije otvarati, pa ne smem da otkrivam, ima vremena, biće zanimljivo, svakako - otkriva nam Ivan za kraj.

Kako je Ivan otelotvorio Crnorukaša Stefana Kalinića, kako će se njegov lik razvijati i koliko će uticati na glavni rok priče, saznaćemo u najzahtevnijem projektu TV Pink, seriji "Crveni mesec", čije je emitovanje zakazano za drugu polovinu septembra.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Pink Media Group (@pinkmediagroup) on Jul 15, 2019 at 6:37am PDT