Beovizija
Printscreen/RTS
Beovizija

Printscreen/RTS

Beovizija, Foto: Printscreen/RTS

Deveta po redu "Beovizija" biće održana početkom februara, a na konkurs koji je zatvoren u novembru prijavilo se 76 učesnika.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

U najužu grupu takmičara koju čini oko 20 izvođača ušlo je svega nekoliko poznatih imena koji će se boriti da boje naše zastave brane u Izraelu.

 

Kako se saznaje, na bini u Sava centru svoje numere predstaviće: Nevena Božović, Snežana Berić Ekstra Nena, Saška Janković, Ivan Kurtić, "Osvajači", Dženan Lončarević (što je mnoge iznenadilo) i mnogi drugi.

Dženan Lončarević

Alo!/Marko Đoković

Dženan Lončarević, Foto: Alo!/Marko Đoković

- Na konkursu se pojavio veliki broj potencijalnih kandidata koji su poslali svoje kompozicije. Komisija je mesecima preslušavala pesme i donela odluku da dvadesetak najboljih uđe u finale, tačnije da budu deo "Beovizije". Takmičenje će biti podeljeno tako da će biti dva polufinalna kruga i finale koje će početkom februara gledaoci imati prilike da prate putem malih ekrana. U finalnoj večeri svojim glasovima građani će pokazati za kog takmičara smatraju da će najbolje predstaviti našu zemlju na ovom svetskom takmičenju. Mnogi smatraju da će Ekstra Nena, Nevena ili Dženan osvojiti srca publike. Nedelju dana pre takmičenja na Jutjub kanalu Radio-televizije Srbije biće objavljene sve numere - otkriva izvor blizak RTS-u.

Nevena Božović

Alo!/Masanori Jošida

Nevena Božović, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Na 64. Pesmi Evrovizije, koja se pod sloganom "Dare to Dream" (Usudi se da sanjaš) ove godine održava 14. 16. i 18. maja u Tel Avivu u Izraelu, učestvovaće 42 zemlje.

Među 20 učesnika na "Beoviziji", kako se saznaje, veliki je broj javnosti nepoznatih pevača koji imaju vrhunske vokalne sposobnosti. Ipak, mnogi muzički znalci smatraju da će publika pre glasati za popularne pevače nego za one sa većim glasovnim mogućnostima.