Šaban Šaulić
Rajko Ristić/Alo!
Šaban Šaulić

Rajko Ristić/Alo!

Šaban Šaulić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Kada je, pre godinu dana, velikan narodne muzike poginuo vraćajući se sa nastupa iz Nemačke, Šapčani su pokrenuli inicijativu da jedna od ulica u šabačkoj Mali ponese ime Šabana Šaulića.

Poznati pevač je odrastao i živeo u toj ulici, sve do trenutka, kada se, zbog muzike, preselio u Beograd. Međutim, iako su u prvom trenutku nadležni u Šapcu podržali ovu ideju, kasnije je došlo do razmimoilaženja mišljenja, pa ulica nikada nije ponela ime slavnog pevača.

Pored priče o imenu ulice i Trgu sa Šaulićevim imenom u njegovom rodnom gradu, postojala je ideja da se pevačeva rodna kuća pretvori u muzej, do čega takođe nije došlo.

Šaban Šaulić

E-stock

Šaban Šaulić, Foto: E-stock

Lila Ahmetović, vlasnik kafane iz koje je Šaban krenuo pevačkim stazama, o inicijativi za muzej nam je rekao sledeće:

- Adresa na koju treba da se javite je Ilda Šaulić. Ona je pokrenula ideju o muzeju. Prema toj ideji sve Šabanove nagrade, ploče i odela trebalo bi da budu u ovoj kući. Međutim, od njih niko ne dolazi u Šabac, čujemo se samo telefonom, a bez njihove pomoći ne možemo uraditi ništa. E sad, da li će biti nešto od toga ili će ostati samo na ideji, ne mogu ništa da vam kažem – priznao nam je Lila.

Ilda nije želela da da komentar na tu temu:

- Ne želim da komentarišem ništa na tu temu. Posebno ne u ovom periodu. Hvala što ste nazvali!

Ilda

YouTube/Printscreen

Ilda, Foto: YouTube/Printscreen