Merima Njegomir
YouTube/printscreen
Merima Njegomir

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

Poznata pevačica od malih nogu znala je da je pevanje njena velika ljubav, ali nije imala podršku najbližih da se bavi muzikom. Merima Njegomir vokalne mogućnosti i talenat nasledila je od majke koja je poreklom iz Bosne.

Kada je Merima imala četrnaest godina, njeni roditelji su se razveli. Njena majka je napustila porodični dom sa pevačicinom sestrom koja je tada imala pet godina, dok su Merima i njen mlađi brat ostali sa ocem.

Merima Njegomir

printscreen

Foto: printscreen

Kako je pevačica u više navrata istakla, otac joj je branio da peva i nagovorio ju je da upiše zanat kako bi se što pre zaposlila jer on ne može da ih izdržava. Ona je poslušala njegov savet, ali ipak, nije odustajala od muzike, i iz ljubavi je umela često da se lati mikrofona. Jednom prilikom, kada je imala osamnaest godina izašla je sa prijateljima u restoran.

Merima je u šali rekla da peva mnogo bolje od njihovog pevača, pa su joj ponudili da baš ona zapeva umesto njega. Prihvatila je i to urodilo je plodom. Dva meseca kasnije, muž i žena koji su vodili ovaj orkestar, kontaktirali su Merimu i došli kod nje kući da razgovaraju sa njenim ocem. Rekli su mu da ima vrlo talentovanu ćerku i pitali da li bi ona mogla sa njima da nastupa.

Merima Njegovmir želi Betuli da što pre ozdravi

Rajko Ristić

Foto: Rajko Ristić

Njen otac se naljutio i to nije dozvolio. Uprkos tvrdnjama oca da će osramotiti porodicu, nekoliko dana posle, Merima je nazvala ovaj bračni par i prihvatila ponudu, a muzika je ostala njen životni poziv.