Radoš Bajić
Alo
Radoš Bajić

Alo

Radoš Bajić, Foto: Alo

U razgovoru za „Alo!“, Bajić nam je otkrio o čemu se radi u projektu na kojem radi, kao i kako je sam „preživeo“ srpsku prestonicu, u koju se doselio pre gotovo pet decenija.

PROČITAJTE JOŠ:

Nina Prlja

printscreen

 

- Serija „Preživeti Beograd“ će se razlikovati od svih koje se trenutno snimaju jer kod nas neće biti kriminala, niti ćemo je raditi po uzoru na neku drugu. Glavne junakinje su devojke koje dolaze iz različitih krajeva Srbije da studiraju u Beogradu. One dolaze u Beograd jureći svoje snove. Dakle, preživljavaju sve ono što su preživeli ljudi koji su došli u Beograd, a međi njima sam i ja - objašnjava poznati glumac, prisećajući se kako je izgledao njegov prvi susret sa prestonicom.

Radoš Bajić

Alo!/Rajko Ristić

Radoš Bajić, Foto: Alo!/Rajko Ristić

- Ja sam se 1972. popeo Balkanskom ulicom sa Autobuske stanice i znao sam da dođem jedino u Knez Mihailovu ulicu. Normalno, u Beogradu nisam poznavao nikoga, nisam imao ni dalekog rođaka, što deluje srceparajuće kao u američkim biografijama melodramskih umetnika. Stao sam kod prodavca lozova i srećki i pitao ga: „Prijatelju, gde se nalazi Akademija za pozorište, film, radio i televiziju?“, a on se nasmejao i pitao me: „Dečko, da nećeš možda da budeš glumac?“. „Da probam“, odgovorio sam mu - prisetio se poznati glumac i reditelj. Kako nam je rekao, još nije spreman za penziju.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Nisam mogao da odbijem ulogu dede jedne od junakinja. Kada god mogu da eskiviram, bežim od glume, ali to ne znači da ću prestati da glumim i da ću otići u penziju - rekao je Bajić. Inače, scenarista serije je Đorđe Milosavljević, reditelj je Đorđe Stanimirović, a izvršni producent je „Kontrast studio“ u saradnji sa TV „Pink“.