Halid Muslimović
Rajko Ristić/Alo!
Halid Muslimović

Rajko Ristić/Alo!

Halid Muslimović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Oštećena je tokom svedočenja detaljno opisala tok i hronologiju događaja. Njena izjava potkrepljena je nalazom veštaka sudske medicine i optužba smatra da se bez bilo kakve sumnje kritični događaj odigrao onako kako je to navedeno u optužnici – rekao je tužilac Cimeša.

Dodao je kako je dokazano da je Sonia Bašić zadobila telesne povrede, kao i da joj je optuženi pretio.

Iako se oštećena danas nije pojavila u sudnici, njen pravni zastupnik i banjalučki advokat Dragan Tolimir zatražio je da Muslimović bude drastično kažnjen.

Sve je ovo urađeno sa ciljem da se ženska osoba zastraši, a optuženi i danas šalje preteće poruke Bašićevoj – istakao je Tolimir.

Halid Muslimović, Sara

Printscreen

Halid Muslimović, Sara, Foto: Printscreen

Advokat optuženog Milenko Tomić u završnoj reči je izjavio da tužilaštvo nije dokazalo krivicu Muslimovića, te da je jedina prava žrtva u celom slučaju upravo njegov branjenik.

Oštećena se nije mogla izjasniti tokom svedočenja koje je povrede zadobila. Zašto celi slučaj nije odmah prijavila to veče kada se i navodno dogodio. Nije ga prijavila, jer je bila u alkoholisanom stanju, onda bi sve bilo drugačije – izjavio je Tomić zatraživši od suda da oslobodi krivice njegovog klijenta.

Optuženi Halid Muslimović izjavio je da već dve i po godine, on i njegova porodica trpe medijski pritisak. Branio se da nije naudio Sonii Bašić, optuživši oštećenu da je bliska sa albanskom i beogradskom mafijom.

Po Banjaluci se priča da će me sahraniti, da su i sud i tužilaštvo njeni. Meni je tužilac na početku svega rekla da platim 100.000 evra i da će odustati od optužnice, ali ja sam to odbio – izjavio je Muslimović.

Dodao je da mu prete sa raznih telefonskih brojeva, te da je sve krenulo nizbrdo kada je odbio da učestvuje u švercu droge za Australiju.

Presuda Muslimoviću biće objavljena sutra.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: