"VIDEO SAM MAJKU KOJA U KRILU STEŽE DETE DOK IH VODA POTAPA" Gru je poginuo kobnog 9. septembra, istog dana kada je pre 67 godina dunavski Titanik odneo stotine života!

Vetar ga je iznenadio, nije imao kad da reaguje, njegov život ugašen je "na prepad".

Dalibor Andonov Gru
Dalibor Andonov Gru, Foto: Masanori Jošida/Alo!

U ponedeljak je na Dunavu poginuo poznati rep pevač Gru. Vetar, začetak nevremena koje se kasnije obrušilo na grad, zloslutno je najavio ovu tragediju. Pevač je stradao na kajtu, sportu na vodi u kojem mu iskustva nije manjkalo.

POZNATO VREME SAHRANE! Evo kada će Gru biti ispraćen na večni počinak!

 

Kada Dunavom krene da šiba oluja iz Srema, pa još kada je to ona najgora, mikroćelijska, mirna reka postaje neman koja traži da proguta svoju žrtvu. Vetar ga je iznenadio, nije imao kad da reaguje, njegov život ugašen je "na prepad".

MUK ISPRED PORODIČNOG DOMA STRADALOG REPERA Gruova udovica neutešna! Sva u crnini i podbula, iz stana se čuje jezivo jecanje! (FOTO)

Dunav, kažu, ne prašta greške. Ova nesreća desila se baš na jednu strašnu godišnjicu - potapanje broda Niš 1952. godine, krcatog putnicima na liniji Beograd - Zemun, koji se uputio na odredište, i pošao u susret oluji koja nije bila za šalu.

NISU NI SLUTILI DA JE POSLEDNJA! Za mesec dana je trebalo da slave 12 godina braka! Umesto toga udovica sprema sahranu!

 

Vetar je poput neke mitske, đavolje ruke, za tren oka potopio brod sa oko 150 ljudi, od kojih je samo tridesetak preživelo. Prema nekim izvorima stradalo je 126 ljudi, iako tačan broj zvanično nikada nije saopšten. Nije bilo vremena za spasavanje. Oni koji su bili u palubi mogli su samo ga gledaju kako voda navire. Ostali su se oslanjali na sreću.

ČITAVA DRŽAVA JE ZBOG REPERA ZVALA OVAJ BROJ TELEFONA! Pre 23 godine je snimio spot koji je uzburkao Srbiju, a onda je Gru morao da odreaguje!

Još se u to vreme od starog Beograda do Zemuna putovalo brodom. Bilo je i autobusa, ali most se rekonstruisao. Toplog 9. septemba 1952. mnogi su se žurili da stignu na odredište, pre oluje, ni ne sluteći da hrle smrti u naručje.

PORED NJEGA JE SVIMA BILO LAKŠE! Gru nije bio samo reper, već se bavio i glumom! Mnogi ne znaju da je igrao u ovoj seriji!

Dalibor Andonov Gru
Dalibor Andonov Gru, Foto: Rajko Ristić/Alo!

 

Retko se dešava takva oluja na Dunavu, ali ona nije nepoznata meteorolozima. To je ona najgora, mikroćelijska. Brod je bio prebukiran, a trenutak za plovidbu loš. Jeste, mogla je da se odloži vožnja, ali ko bi pretpostavio da će jedna obična, letnja oluja, kakvih je u Beogradu na desetine u sezoni, dobiti toliku moć i ko bi mogao da objasni silnom narodu da na brodu nisu bezbedni. Krenulo se čak i ranije, baš da na brod ne bi pristiglo još putnika, a svi oni su žurili zbog kiše.

"ONAJ ODOZGO NE BIRA" Srpska estrada zavijena u crno, kolege se potresnim porukama i dalje opraštaju od Grua!

 

Troje preživelih dramu "Dunavskog Titanika" opisali su 2012. godine za nedeljnik "Vreme". Gledali su ljude u čijim očima se ogledala smrt. Umirali su mu im za leđima.

VETAR GA JE KOŠTAO ŽIVOTA Svedok Gruove pogibije otkrio jezive detalje: Nestao je za 10 sekundi, košava ga je uništila!

"Na ulasku na brod sam pričao sa nekom devojkom i pitao je gde je Šumarski fakultet u Zemunu. Sećam se da je bila iz Zemuna, upisivala je Medicinu. Vukao sam Mira, već smo bili u otvoru, kada sam čuo njen glas koji moli da je neko spase. Miro mi je bio na leđima, noga već u ventilatoru, nisam mogao da joj pomognem. Ona jauče, a dole svi povezani, beuti pod vodom. Video sam kako joj voda prelazi preko lica, samo ostaje grgurava kosa iznad površine koja se odjednom ispravlja kao indijanske strele... Video sam i majku koja u krilu steže dete dok ih voda potapa - pričao je Radomir Vasiljević.

"2 SATA JE TRAJALA BORBA ZA ŽIVOT" Gru je pre 7 godina umalo poginuo! Spasli ga helikopterom, a rastužiće vas kako je o tome pričao prošle godine!

Kaže, nije prošlo ni 5 minuta, kada je prvi talas udario u vrata salona i otvorio ih. Brod se nakrenuo, počeli su vrisci, katastrofa je iz sekunde u sekundu bila sve izvesnija, a Višnjić se provlačio kor otvor ventilatira. Sa njim je bio Miro, Miroslav Višnjić, takođe preživeli putnik.

 

Dalibor Andonov Gru
Dalibor Andonov Gru, Foto: Screenshoot Instagram

 


POSLEDNJI TRENUCI ŽIVOTA ZABELEŽENI KAMEROM! Pogledajte stravičan snimak Gruove pogibije! Kajt ga je razbio 5 puta u vodu, nije mu bilo spasa! (VIDEO)

- Voda je brzo nadirala, ljudima koji su bili unutra već je došla do grla. Čulo se potmulo jaukanje i ‘zadnji avaz’, kako to u Bosni kažu - pričao je Vasiljević.

POGINUO DOK JE PAKOVAO OPREMU Tragično nastradalog Grua padobran vukao 300 metara po Dunavu, podizao ga 10 metara u visinu!

 

Cela lađa bila je pod vodom za 3 minuta. Kapetan Ferdinand Nobilo, koji je sve dao da spase putnike, ipak je bio u zatvoru. Nakratko. Zaključeno je da je brod potonuo zbog više sile. I danas se oni, koji se sećaju žrtava, koji su preživeli, svakog 9. septembra zagledaju u Dunav i bace cveće.

SINOVI ČULI U ŠKOLI DA IM JE OTAC POGINUO Supruga Danica podigla slušalicu i saznala vesti: Šta pričaju ovi novinari da je Gru poginuo? Tada je zavladao MUK!

Prekrili ga platnom! Naš fotoreporter uslikao UZNEMIRUJUĆI DETALJ!

AUTOR: B. Zajić DATUM I VREME: 09.09.2019. 19:50 - 09.09.2019. 20:36 Čuveni srpski reper poginuo je danas u 46. godini. Dalibor Andonov Gru, Foto: Screenshoot Instagram Dalibor Andonov Gru je danas tragično izgubio život kod Nautičkog kluba "Zemun" kada je vozeći kajt upao u Dunav. OBOJE SU U CRNINI!

Pogledajte BONUS video:

Alo na licu mesta, muk ispred stana pokojnog Grua!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi