Godinu dana od smrti Kemala Montena! (VIDEO)

D.P. | vip 2016-01-21 22:42:45 2016-01-21 22:42:45

Danas je godišnjica smrti legendarnog sarajevskog pevača Kemala Montena.

Jutjub printskrin

Kemal Monteno rođen je 17. septembra 1948 godine. Još od kada je bio mali znala sam da će lepo pevati, da ima dara za to. Kao dete, voleo je narodne pesme, sa šest godina prvi put je pevao pred svetom i to narodnu pesmu "Moj dilbere, kud se šećeš".

Monteno je rado pisao i za svoje kolege, narodnjake i zabavnjake, bez razlike. Iako nikada nije krio da najviše voli kako njegove pesme zvuče kada ih peva Gabi Novak, Kemal je pisao i za Terezu Kesoviju, Duška Lokina, Tomu Zdravković, Duška Kuliša, Anu Bekutu, a za "Indekse" i svog velikog prijatelja Davorina Popovića, Kemal je napisao "Bacila je sve niz reku" i Sve ove godine".

Dekadu 80-ih obeležila je Kemalova pesma "Nije htela" koju je otpevao sa Oliverom Dragojevićem, a koja je posvećena supruzi čuvenog jugoslovenskog muzičara koja se zaljubila u drugog pevača. A među njegove najveće hitove ubrajaju se pesme "Vino i gitare", "Dušo moja", "Vratio sam se živote", "Dunje i kolači" i mnoge druge.

Sva meseca pre smrti Kemal se podvrgao komplikovanoj operaciji, nakon čega je primljen u bolnicu zbog povišene temperature, a onda zbog postoperativnih komplikacija. Zvanični uzrok smrti bila je sepsa. Monteno je iza sebe ostavio suprugu Branku, ćerku Adrijanu, sina Đanija, unuke Loru i Laru.

Podsetimo se Kemalovih najvećih hitova!

 

 

 

Expand player
Pogledajte više